Herhangi bir bölgede oluşacak büyük çaplı Afetlerde MAG’ların birbirlerine destek vermesi amacıyla yapılan tatbikatın başarılı geçtiği belirtildi. MAG-Der Yalova Şubesi Başkanı Sabri Karaçam, orta tatbikatta enkazda arama, tespit etme, yaralıya ulaşma, ilk yârdim müdahalesi yapma ve enkazdan çıkarma sevk etme çalışmaları yapıldığını, ayrıca hilti çalışması, tahkimat yaparak enkaza girme, ip çalışması ve kuleden iniş konularında tatbikatın gerçekleştirildiğini dile getirdi. 7 saat süren tatbikatta güneş altında kazma kürek, hilti çalışması yapan MAG’lar, kamp alanında dinlenerek yorgunluk attı.

7 saatlik tatbikatın sonrasında Teşvikiye’de kamp yapıldı

Karaçam, “Zeytinburnu Mag-Der Yalova Mag-Der ortak tatbikatından sonra Teşvikiye’de bir günlük motivasyon kampı yapıldı. Tatbikat yapan gönüllüler hem dinlendi hem de eğlendi. Pazar günü yapılan sabah kahvaltısından sonra tatbikatla ilgili durum değerlendirilmesi ile eksikler masaya yatırıldı. Bundan sonra ortak tatbikatların tekrar yapılması ve kararı çıktı. Tatbikata özveri göstererek katılan Zeytinburnu Mag-Der ve Yalova Mag-Der gönüllülerine teşekkür ederiz” dedi.

“Tatbikat afet planlaması yapısını güçlendirmek için yapıldı”

Yalova Mag-Der olarak tatbikatlara ve eğitim tazelemelerine önem verdiklerini ifade  eden Karaçam, ekiplerin bu şekilde daha hazır ve dinamik kaldığını kaydederek, “Diğer illerdeki mahalle afet gönüllülerinin birbirini yakından tanıması, kaynaşması, oluşacak olan herhangi bir afette ekiplerin birbirine yardım etmeleri afet planlamamızda yer almaktadır. Afet Planlamasındaki yapıyı güçlü ve kalıcı kılmak için bu tatbikat yapıldı ve zaman zamanda yapılacak” diye bilgi verdi. 

Editör: TE Bilişim