Daha önce Paşakent Mahallesi’nde kedi evlerinin oluşturulmasının ardından kuşlara yönelik hazırlanan kuş yuvalarını, Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu öğrencileri hep beraber boyayarak hazırladı. Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Yalova Gönüllü Meclisi Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu işbirliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan çalışma ile öğrencilere genç yaşta hayvan sevgisi aşılanması ve bilinçlendirmenin sağlanmasının planlandığı belirtiliyor.

Okul bahçesinde düzenlenen törene AKP’li meclis üyeleriyle birlikte katılan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Okulunuzun inşaatı yapılırken babamla beraber inşaata harç eklemişliğim var. Bu yüzden övündüğüm bu okulda öğrenciler hayvanları çok seviyorlar dediklerinde mutlu oldum. Bugün sizlere hazırladığımız kuş yuvalarını vereceğiz. Onları tıpkı okul bahçesinde olduğu gibi kedi ve köpeklerin ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edin. Su ve gıda vererek ilgilenin, aç bırakmayın. Hepinize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Başkan Koçal, daha sonra meclis üyeleriyle beraber öğrencilere kuş yuvalarını dağıttı. Okul bahçesinde hazırlanan kuş yuvalarına, istek üzerine bir tanede kendisi astı. Yuvaların dağıtılmasının ardından minik öğrencilere eğitimli köpekler tarafından gösteri izletildi.

Editör: TE Bilişim