Sabahın erken saatlerinden itibaren park yasağının uygulanmaya başladığı Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere, İstanbul, Fatih ve Mimar Sinan Caddeleri’nde denetimlere başlayan ekipler; sürekli yaptıkları anonslarla ve bilgilendirme notlarıyla sürücülere  park yasağına uyulması yönünde uyarıda bulundu.

Park etmenin tamamıyla yasak olduğu Cumhuriyet ve Yalı Caddeleri’nde park yasağına uymayan sürücüler ise ceza ile karşı karşıya kaldı. Park yasağının ilk gününden itibaren yasağa uymayan sürücülere ceza yazan ekipler, yaz ayları boyunca artış gösterecek trafik yoğunluğu ile birlikte park yasağını sıkı denetim altında tutulacağının işaretini verdi.

Yalova Belediyesi Yalova’da trafik sıkıntısının giderilmesi amacıyla hayata geçirilen Organik Ulaşım Projesi çerçevesinde, yaz aylarında artacak trafik yoğunluğunu da dikkate alarak birçok uygulamayı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Dün itibariyle dört ana caddede uygulamaya konulan park yasağıyla birlikte, İstanbul Caddesi’nden Sefabey Caddesi’ne kadar olan kısım çift taraflı, Sefabey Caddesi tek taraflı, Cumhuriyet Caddesi’nin tamamı ve Fatih Caddesi’nin köprüye kadar olan bölümünde çift taraflı, köprüden sonraki bölüm tek taraflı, Mimar Sinan Caddesi’nin Sefabey Caddesi’ne kadar olan bölümü çift taraflı, İsmet Acar Caddesi tek taraflı,  Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nde ise çift taraflı olarak park yasağı uygulaması olacak.

Park yasağının uygulandığı dört caddenin de trafik açısından en yoğun caddeler olduğunu belirten Belediye Başkanı Yakup Koçal, yaz aylarıyla birlikte artış gösterecek trafik yoğunluğunu da dikkate alarak trafiğin rahatlaması için park yasağı uygulaması başlattıklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim