Şen, Termal’in kaplıca turizmine uygun otel yatırımları ve Çiftlikköy’ün de konum itibariyle konut alanı  olarak elverişli bir durumda bulunmasının bu talepte etkili olduğunu kaydetti.

Termal’de turistik otel arazisi satışlarının hız kazandığını kaydeden Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Şen, “Şu anda 5 yıldızlı otel yapmak üzere arazi alma hazırlığında olan Arap kökenli müşteriler var, yakında  gerçekleşecek.  Gökçedere civarında turizm alanı olarak belirlenen kesim otel yatırımları açısından şu anda en gözde yerler. Termal Belediyesi’nin de artacak otel yatırımlarına paralel olarak şimdiden buna uygun olarak altyapısını hazır hale getirmesi gerekiyor” dedi.

Sanayi alanlarına yakın bir ilçe olan Çiftlikköy’ün yerleşim alanı olarak tercihlerde birinci sırada geldiğini vurgulayan Şen; “Çiftlikköy ulaşım için elverişli bir noktada. Sanayi alanlarına yakın, buralarda istihdam edilecek insanlara ev lazım. Çiftlikköy  Belediyesi’nin geleceği düşünerek parsel üretimini hızlandırması gerekiyor. Buraya gelecek göç için imar parsellerinin hazır olması gerekir. Çiftlikköy bir an önce arsa üretsin. Bütün bunlar düşünülerek en azından 20 yılın imar planlarının hazır olması gerekir. Çünkü yakın gelecekte Çiftlikköy’de nüfus artışı bekleniyor. Çiftlikköy konut alanı  olarak önde. Denizi  sahili ve ulaşımı elverişli bir konumda.”  diye konuştu.

Editör: TE Bilişim