Yalova’nın en eski kahve ve kuruyemişçisi Ankara Kuruyemişçisi’nden Uğur İpekçi, ağırlıklı olarak orta yaş ve üzeri Yalovalılar’ın tercih ettiği Türk Kahvesine yeni açılan kafelerle birlikte genç müşterilerin de ilgisinin arttığını söyledi.

Yalovalı kahve tutkunlarının Türk Kahvesinden vazgeçemediğini belirten İpekçi, “Yıllardır sabit müşterilerimiz her hafta gelir, taze çektirdikleri kahvelerini daha çok 100-150 gramlık paketler halinde alırlar. Hazır paket kahvenin yanında içimi ve aroması daha hafif dört kahve türünün karışımından harmanlayarak çektiğimiz Türk Kahvesi de Yalovalı tüketiciler tarafından oldukça rağbet görüyor. Bu özel lezzeti tüm Yalovalılar’a tavsiye ediyoruz” dedi.

Yaz-kış ayrımı olmadan Türk Kahvesi tiryakilerinin her daim kahve tüketmeye devam ettiğini belirten İpekçi, şu anda Türk Kahvesi’nin kilosunun 24 TL olduğunu ve daha çok taze çekilerek 100 gramlık paketler halinde satıldığını söyledi.

Yapılan araştırmalar; günde 1-2 fincan kahve tüketmenin alzheimer, kanser, felç gibi hastalıkların görülme riskini azalttığını, orta düzeyde kahve tüketiminin herhangi bir sağlık sorununa yol açmadığın belirtiyor. Başka bir araştırma ise  kahvenin yaşlı bireylerin daha hızlı düşünmesini sağladığı ve hatırlama yeteneğinin artmasına yardımcı olduğunu ve felç geçirme riskini azalttığını ortaya koyuyor.

Editör: TE Bilişim