19 Eylül Gaziler Günü Yalova’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi yöneticileri de bir dizi ziyarette bulundular. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla ve yönetim kurulu üyelerinin ilk durağı Yalova Valisi Muammer Erol’un makamı oldu. Vali Erol’a hediyelerini sunan dernek yöneticileri dernek çalışmaları ve ildeki şehit yakınları ve gaziler ile vefat eden gazilerin aileleri hakkında bilgiler paylaştılar. Gazilere vatan ve millet için ortaya koydukları fedakarlıktan dolayı teşekkür eden Yalova Valisi Muammer Erol,  “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Şehitlik ve Gazilik; toprağı vatan, insanı ulus yapan yüksek manevi değerlerdir. Üzerinde yaşadığı topraklar uğruna şehit olan veya gazilik rütbesine ulaşan her vatan evladı, Milletimizin bağımsızlık tutkusunun sembolüdür” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla ziyaretin anısına Yalova Valisi Muammer Erol’a bir de hediye sundu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ile Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin’i de ziyaret ederek hediyelerini takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim