1HAYAT Bakım Merkezi Kurucusu Burhan Karagözlü, Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Serap Şenocak ve merkez psikoloğu Aydan Ercan’dan oluşan 1HAYAT ekibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun açılışını yaptığı genel kurulda yer aldı.

Şenocak, “Dünya Engelliler Birliği ve Dünya Engelliler Vakfı Kurucusu ve halen Başkan Yardımcısı olan Necdet Öztürk’ü Yalovalılar çok iyi hatırlayacaklardır. 2006 yılında Necdet beyin beş büyük projesiyle ilgili Vali Doç. Dr. Yusuf Erbay’la tanıştırmış, Sayın Valimiz Yalova’da gerçekleştirmek istediği projelerden etkilenmiş, destek olmak için Necdet Bey ve beni “İl Engelliler Kurulu Genel Koordinatörü” olarak görevlendirmişti. İki yılı aşkın bir zaman birlikte asli görevlerimizi aksatmadan yoğun mesai yapmıştık.

Necdet Öztürk’ün projeleri arasında “Engelsiz Dünya Olimpik Spor Kompleksi”, “Engelsiz Dünya Tatil Köyü”, “Teknik Medikal Araç Gereç Üretim Merkezleri”, “Geriatri Merkezi”, “Omurilik Bölge Hastanesi” vardı ve amacımız yaşlılar ve engelliler için oldukça uygun coğrafik özelliklere sahip güzel Yalovamızda projeleri hayata geçirmekti. Uygun arsa ve yatırım problemleri Necdet beyi durdurmadı ve İstanbul’da Sanatçı Metin Şentürk’ün Başkanlığında 2010 yılında DEB’i ve DEV’i oluşturarak yoluna devam etti, baki kalan dostluğumuz oldu” diye konuştu.

“Motivasyon ve prestij açısından katkı sağladı”

6-7 Nisan’da 70 ülke ve Türkiye’den pek çok bana aşina engellilerle ilgili Sivil Toplum Örgütü, Belediye ve Üniversitelerle birlikte 1HAYAT olarak etkinlikte yer aldıklarını belirten Şenocak, “Türkiye’de önemli bir ihtiyacı karşılayan Bakım Merkezleriyle ilgili akıllarda kalan bu kadar olumsuzluk varken 1HAYAT Bakım Merkezimizin nadide butik tarzda fiziki koşulları, sunduğu rehabilitasyon programlarıyla, “İşte böyle olmalı!” dedirtti ve prestij, motivasyon açısından bize katkı sağladı.

70 yabancı ülke ve sayısını bilmediğim Türk stk, Yerel Yönetim ve Üniversitenin katıldığı muhteşem organizasyonda bende “bilgisine başvurulacak uzman kişi” olarak seçilmenin ve oylama ile onaylanmanın gururunu yaşadım. Ayrıca bu iki gün süresince tekrar gördüm ki engellilerin sorunları evrensel, dünyanın her yerinde aynı, sadece yasal düzenlemeler yetmiyor, hayata geçirmek için daha çok yolumuz var” dedi. Şenocak, DEB ve DEV Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk ve Sanatçı Metin Şentürk’ü, Türkiye olarak böyle bir misyonla ilgili sorumluluk yüklendikleri için tebrik ettiklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim