Ekipler yıl boyunca; 342 iş yeri, 60 fırın, 25 kantin, 215 market, 605 servis aracı, 113 minibüs ve 498 pazar yeri esnaf denetimi olmak üzere bin 858 kez denetleme yaptı. Yine 2022 yılında toplam 7348 şikayet değerlendirildi.

Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için çalışan Yalova Belediyesi Zabıta ekipleri, diğer yandan da geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da seminerler düzenledi. Bilinçli tüketici isimli eğitimlerden toplam 500 faydalandı.

Vatandaşların kaldırımları ve yolları rahatça kullanabilmesi amacıyla sık sık denetim yapan Zabıta ekipleri, esnaf tarafından kaldırımlara ve yollara çıkarılan tabela vb. malzemeleri toplayarak gerekli uyarıları yıl boyunca sürdürdü. Rutin çalışmaların yanı sıra ruhsat denetimlerine de ağırlık veren Zabıta Müdürlüğü, yıl içerisinde 342 iş yerine denetimde bulundu.

215 Market, 60 Fırın ve 25 Kantin Denetlendi

Yalova Belediyesi Zabıta ekipleri, belediye sınırları içerisinde bulunan marketlere yönelik denetimlerini arttırdı. 2022 yılında toplam 215 market denetlendi. Aşırı fiyat artışı ve yanlış etiket bulunduran firmalara gerekli uyarılar ekipler tarafından yapıldı. Önce insan anlayışıyla çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri, fırınlara denetimlerine de ağırlık verdi. 2022 yılında toplam 60 fırın denetlendi.

Zabıta ekipleri, çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atan; çikolata, cips, kola gibi ürünleri bulunduran kantinlere denetim gerçekleşti. Satışa sunulan gıdaların hijyen ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satışa sunulması hususunda gerekli müdahaleler yapıldı. Yalova Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 25 kantin 2022 yılı içerisinde denetlendi.

342 İş Yeri Denetlendi 298 İş Yerine Ruhsat Verildi

2022 yılı içerisinde 342 iş yerine ruhsat denetimi yapılırken, 298 kişiye iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verildi. Ruhsatı bulunmayan işyerlerine gerekli uyarılar ve işlemler gerçekleşti. Denetimlerin 2023 yılı içerisinde artarak devam edeceği bildirildi.

Kurumlarla Ortak Çalışma Yapıldı

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kurumlarla ortak çalışmaları yıl boyunca sürdürdü. Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gibi kurumlarla ortak çalışma yapıldı.

500 Öğrenciye Bilinçli Tüketim Eğitimi Verildi

Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından Yalova Merkezde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 5 okulda 500 öğrenciye bilinçli tüketici eğitimi verildi. Ekipler tarafından öğrencilere yönelik yapılan bilgilendirme eğitimleri 2022 yılı içerisinde de artarak devam edeceği bildirildi.

Kaldırımı İşgal Eden Materyaller Toplandı

2022 yılı içerisinde yollara ve kaldırım üzerine konulan masa, sandalye, tabela vb. malzeme toplandı. Toplanan malzemeler belediyeye ait depoya götürüldü. Kaldırım işgal eden esnaflara ekipler tarafından yazılı ve sözlü uyarılar yapıldı.

Araç Filosu Güçlendi

2020 yılından itibaren devam eden araç ve teçhizatlarında güncellemeleri bu yılda sürdü. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un girişimleriyle 2022 yılında Zabıta Müdürlüğü’ne 2 yeni araç kazandırıldı.

Editör: TE Bilişim