28 Nisan 2012 Cumartesi günü Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda Yalova Belediyesi'nin de destekleriyle gerçekleştirilecek çocuk şenliğinde birçok anaokulu, ilkokul, gerek 23 Nisan gösterileriyle, gerekse özel etkinlik ve tanıtımlarıyla yer alacak. Festivale Yalova, ilçeleri ve çevre illerden 0-16 yaş arası tüm  çocuklar ve ailelerinin davetli olduğunu ve katılımın ücretsiz olduğunu belirten organizatörler, renkli görüntülere sahne olacak şenliğin kaçırılmaması gerektiğini belirtiyor.

Saat 11.00’de tüm kostümlü animatörlerin sahnede şarkı ve dans etkinlikleriyle başlayacak olan açılışın ardından, halk oyunları ve dans gösterileri, kartonda dans yarışması, Otizmli Çocuklar Sirtaki Show, Masal Saati - Ağustos Böceği ile Karınca, DJ Performansı - Dansa Davet, Yarışma - Elden ele balon, İllüzyon Show, Winx Show, Yarışma - Sandalye kapmaca, İnteraktif Show - Macerana Dansı ve Ritim Atölyesi

Skeç - Palyaço Show, Yarışma - Köpük ayaklar, Hacivat Karagöz, Mini Konser-Eğlenceli çocuk şarkıları, Yarışma - Çubuğa halka dizme, Masal Saati - Leylek ile tilki, Minikler ritim show, Okul öncesi dans gösterileri, İnteraktif dans show, Cananla öğreniyorum - İnteraktif kukla gösterisi, Engelli Çocuklarımızın Sahne Performansı ve canlı müzik eşliğinde veda partisi ile kapanış öngörülüyor.

Çocuklara özel BiAile Parti ve Çocuk Kulübü

Yalova’nın en işlek yerlerinden biri olan Heykel ve Yalı Caddesi’nin kesişme noktası olan ve 40 yılı aşkın bir süredir de hizmet veren Yalova Pastanesi’nin 2. ve 3. katlarında hizmet veren Parti Evi ve Çocuk Kulübü Yalova’nın ilk aileye özel ve çocuk alanı bulunan kafesi olan biCafe, ailelere sigara içilmeyen özel bir ortam sunuyor.

BiAile Parti ve Çocuk Kulübü’nün kurucusu Oya Genç Kalender, “Daha önce bir parti evinde doğum gününüzü kutlayıp, tüm partiniz hazır sizi beklerken sevdiklerinizle sadece eğlencenin tadını çıkarttınız mı? Ya da çocuğunuz onlara özel alanlarında oyun oynarken sizler de dostlarınızla sakin bir kahve molası verebildiniz mi? Bir anne olarak birçok büyük şehirde artık rahatça bulunabilen bu imkânlar neden Yalovalı ailelerin de hizmetinde olmasın diye düşünürken BiAile Parti ve Çocuk Kulübü’nü kurmaya karar verdik.

Henüz bu yılın mart ayında açılan Parti Evi ve Çocuk Kulübümüz, Yalova’nın en işlek yerlerinden olan Heykel ve Yalı Caddesi’nin kesişme noktası olan 40 yılı aşkın süredir hizmet veren Yalova Pastanesi’nin 2. ve 3. katlarında bulunuyor. Yalova’nın, ilk aileye özel ve çocuk alanı bulunan kafesi olan biCafe, ailelere sigara içilmeyen özel bir ortam sunuyor. Ayrıca biCafe’nin diğer bir özelliği de,  anne babalara dışarıda bir işleri olduğunda çocuklarını gözetmenlerimize güvenle bırakabilme imkânı tanımasıdır. Saatlik olarak oyun alanımızda bulunan çocuklar, çocuk gelişimi eğitimi alan gözetmenlerimiz sayesinde hem eğlenip hem de faaliyetler ile nitelikli zaman geçirebilmektedir. Şu an için sadece hafta sonları verilen saatlik çocuk bakımı hizmetimiz, ileride talepler doğrultusunda haftanın her günü olabilecektir.

Aile Cafe’mizin hemen üst katında da, Parti evimiz yer almaktadır. Parti evimiz, Yalova’daki bir diğer eksiklik olan, butik davet için bulunamayan mekân sorununa adeta bir çözüm olma niteliği taşımaktadır. 10-70 kişi arasındaki davetlere hitap eden nezih ve deniz manzaralı parti salonumuz, şimdiden özellikle gençler ve miniklerin doğum günlerine ev sahipliği yapmaya başladı. Öyle ki, düzenlediğimiz doğum günü partilerinden herhangi birindeki davetliler, bir süre sonra kendi doğum günleri için de bizlere gelmeye başladı.

Düzenlediğimiz davetlerle ilgili olarak akla ilk gelen soru, neden bir başka mekân ya da kafe değil de özel bir parti evini tercih edildiğidir. Bu sorunun cevabı ise, aslında sorunun kendisinde gizli. ‘Özel bir parti evi’ olan mekânımızda, davetler ve doğum günleri süresince davetliler hariç kimse bulunmamakta, müzik sistemi ve isteğe bağlı olarak canlı müzik eşliğinde ev sahipleri hiçbir hazırlık telaşı ve yorgunluğunu yaşamadan sadece eğlencelerine odaklanabilmekteler. Yalova’da bir diğer ilk olan kostümlü animatörlerimiz de Winx perileri, korsan, spiderman, pamuk prenses, iyi cadı gibi tercihe bağlı olarak partilerde yer almakta ve ayrı bir renk katmakta. BiAile Parti Evi ve Çocuk Kulübü aynı zamanda, davetin konseptine göre kostüm ve aksesuar kiralama hizmeti de sunmakta.

Örneğin, minik kızlar için tütü etekler, kanatlar, asalar, erkek çocuklar için korsan bandanaları, göz bantları, kanca eller ile büyükler için çeşitli şapkalar, gözlükler, maskeler; kına geceleri için de rengârenk nedime taçları, özel el çiçekleri ve mumları bulunuyor. Parti Evimizin bulunduğu 3. kat aynı zamanda Çocuk Kulübümüz olarak da hizmet veriyor.

Çocuk kulübümüzde şu an Yalova’da sadece BiAile Parti Evi & Çocuk Kulübü’nde yer alan Orff ile Müzik etkinlikleri, küçük yaşlardan itibaren oyunlarla İngilizce, miniklere matematiği sevdiren eğlenceli matematik ve çocukların özgüven gelişimine katkı sağlayan yaratıcı drama etkinlikleri atölyeleri başlamıştır. İlerleyen dönemlerde, özellikle okulların kapalı olduğu yaz aylarında Lidyabet gündüz etkinlikler ve eğlenceyle geçecek neşeli yaz kampı ve haftalık workshop atölyeleri, kek yapıyorum, scrapbook yapımı, fotoğraf atölyesi, bilim saati gibi etkinlikler yapmayı da planlıyoruz. Tüm bu etkinliklerimize 4-12 yaş arasındaki çocuklar kendi yaş gruplarına göre katılabilmektedir.”diyerek BiAile Parti ve Çocuk Kulübü hakkında bilgi verdi.

 

Editör: TE Bilişim