İlk uygulama Çiçek Halı’da…

Yalova Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, İş Kur ve Halk Eğitim Merkezi  ortaklığında hayata geçirilen ‘Gül Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında eğitim alan on iki engelli kursiyer, ilk olarak Osmanlı Parkı’nda bulunan Çiçek Halıya birbirinden renkli mevsimlik çiçekler ekerek, eğitimlerinin ilk pratiğini gerçek hayata yansıtmış oldular.

Proje eğitmeni Ziraat Mühendisi Melahat Şen Cavaş eşliğinde mevsimlik çiçekleri Çiçek Halıya eken engelli kursiyerlerin heyecanları dikkatlerden kaçmazken, proje ortaklarından Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Yıldırım da onları bu önemli günlerinde yalnız bırakmadı. Belediye Başkanı Koçal ve kurum müdürleriyle birlikte çiçek eken engellilerin meslek edinmenin ilk adımı olan uygulamayı hayata geçirmelerindeki mutlulukları da gözlerden kaçmadı.

Türkiye’de çiçekçilik alanında söz sahibi bir kent olan Yalova’da çiçekçilik sektörüyle ilgili böyle bir projeyi engellilerle birlikte hayata geçirmelerinden mutluluk duyduklarını ve projenin adım adım başarıyla ilerlediğini belirten  Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, “Eylül ayına kadar sürecek Gül Yetiştiriciliği Projesi’nde eğitim alan kursiyerlerimiz proje ortaklarından Yalova Belediyesi’nin de katkılarıyla bugünden itibaren Yalova’nın belirli parklarında uygulamalı olarak çiçek dikimi yapacaklar. Çiçek Halı ile birlikte başlattığımız uygulama Çınarlı Park ve merkezdeki diğer parklarla sürecek” diye konuştu.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin Yalova Belediyesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İşkur ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak hayata geçirdiği Gül Yetiştiriciliği Projesi eğitmeni Melahat Şen Cavaş iki ay önce başlayan eğitimlerin başarıyla devam ettiğini ve kursa katılan engellilerin yeni bir meslek öğrenmenin mutluluğu ve heyecanı içerisinde eğitimlerini sürdürdüğünü dile getirdi. Teorik eğitimlerin Yeni Yaşam Engelliler Derneği merkezinde ve pratik uygulamalarında seralarda sürdürüldüğünü belirten Kurs Eğitmeni Melahat Şen Cavaş, engellilerin yapacakları pratik uygulamalarla eğitimin başarısının da artacağını söyledi.
Editör: TE Bilişim