Yalova Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından Pandemi sürecinin etkilerini en aza indirebilmek maksadıyla 65 ve üzeri yaştaki kişiler ile şehit yakınları ve gazilerimize psikososyal destek hizmeti sunulmaktadır. COVID-19 virüsünün Türkiye’de görüldüğü tarihten bu yana verilmeye başlanan ve devamındaki süreçte yoğunlaşan hizmet kapsamında 13 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında 2000 yaşlımıza, pandemi süreci boyunca ise toplam 5500’ü aşkın yaşlımıza psikososyal destek verilmiştir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 ve üzeri yaştaki kişilerle şehit yakınları ve gazilerimizin bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek, salgın süreciyle baş etme kapasitelerini güçlendirmek ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların yürütülmesi maksadıyla İl Müdürü Arif Laçin’in koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz bünyesinde Psikososyal Destek Hizmet Grubu oluşturulmuştur. Psikososyal Destek Hizmet grubu çalışmaları İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda görevli psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmacılar tarafından yürütülmektedir. Çalışmalar kapsamında yaşlılarımıza; ihtiyaç tespit ve karşılama, bilgilendirme ve yönlendirme ile psikososyal destek hizmetleri sunulmaktadır.

Pandemi Sürecinde Kıymetli Yaşlılarımızın Yanındayız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin pandemi sürecinin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek maksadıyla İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Psikososyal Destek Hizmet Grubu’nun çalışmalarına değerli kurum idarecilerinin ve mesleki personellerin özveriyle katkı sunduklarını belirtti. Kıymetli yaşlılarımızı bu zorlu süreçte yalnız bırakmadıklarını, haftada yaklaşık 1000 kişiye psikososyal destek sunulduğunu, bugüne kadar toplam 5500’ü aşkın yaşlımıza telefonla ulaşarak psikososyal destek verdiklerini, acil müdahale gerektiren durumlarda ise yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla hane ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kıymetli Yaşlılarımız İl Müdürlüğümüzü Ziyaret Etti

Psikososyal Destek Hizmetleri kapsamında sunulan hizmetten memnun kalan yaşlılarımız İl Müdürlüğünü ziyaret ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Pandemi sürecinin etkilerini atlatmalarında yardımlarından ve desteklerinden ötürü Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.

Editör: TE Bilişim