Eğitim öğretim ne zaman başlayacak derken,dönemin sonuna gelmiş bulunmaktayız.Yaz tatili kapımızı çaldı bile.
      Zaman ne kadar acımasız hızlı akıyor.Yakalamak bir o kadar imkansız hale geldi.
      Öğrencilerimizle beraber velilerimizde uzun bir tatile çıkacaklar.Okul telaşında çocuklarla birlikte anne babalarda yorucu bir tempodan sonra dinlenme imkanına kavuşacaklar.
      Bizdeki yaz tatilleri birçok Avrupa ülkesine göre oldukça uzun bir tatil.Çocuklar neredeyse okulu unutur hale geliyorlar.
    Böyle bir zaman dilimini güzel ve verimli geçirmek çocuklarımızın en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum.Ebeveynlerde evlatlarıyla doyasıya birlikte olma zamanını elde edeceklerdir.
   Tatilde çocuklarımızı isteyen veliler,Gençlik ve İl Spor Müdürlüğünün açmış olduğu ücretsiz kurslara gönderebilirler.Birçok branşın olduğu bu etkinlikler çocuklarımızın sosyalleşmesinde ve birey olarak kendilerini ifade etme imkanına sahip olacaktır.Bunun yanında Yalova Beledi-yesinin idaresinde bulunan Çocuk Kütüphanesinde birçok sanatsal faaliyetler mevcuttur.Bu etkinliklerde öğrencilerimize ücretsiz olarak yapılmaktadır.
    Çocuklarımızın şanslı olduğunu söyleyebiliriz.Yeterki aileler bu tür faaliyetleri benimseyip çocuklarını yönlendirsinler.
   Tatilde bol bol kitap okumalarını öneriyorum.Hatta anne ve babalarda beraber bu süreci düzenli olarak yaparlarsa kitap sevgisi oluşacaktır.Bu güzel Yalovamızda Çocuk Kütüphanesi,  Halk Kütüphanesi ve Belediyenin bünyesinde bulunan Çocuk Tiyatrosunda kitaplarla buluşma imkanı mevcuttur.Şanslı olduğumuzu düşünüyorum.
   Bu uzun tatilde neler yapılmazki,hele Yalova gibi denizin doğanın buluştuğu bu cennette deniz sezonu olduğu gibi yayla ve piknik gibi etkinlikleride yapma şansımız var.
  Yaz tatiline girerken başta öğrencilere ve velilere,görev yaptığım okulum Öğretmen Yusuf Ziya’nın idarecilerine ve öğretmen arkadaşlarıma aileleriyle birlikte iyi tatiller diler bir daha ki eğitim öğretim döneminde buluşmak dileğiyle esen kalın.