Bu hafta sizlere diye başlamayalı uzun bir zaman oldu.Neler yazacağımı düşünmekle geçirirken; baktım ki bu iş böyle olamayacak. Elime kağıt kalem almaya karar verdim.Yazı yazarak sizlerle bir şeyler paylaşmanın önemini bir kez daha anlamış oldum.

 

     Yazı deyip geçmemek lazım.İnsanoğlunun varoluşuyla beraber hep süregelen bir ihtiyaç olmuştur.Bunun işareti olarak mağaralara,taş duvarlara,ağaç kabuklarına yazı yazma ihtiyacı-nı duymuştur.

 

    Zamanla kağıdın bulunmasıyla artık yazı yazmanın rahatlığı ve ulaşabilirliği önemli hale gelmiştir.

 

    Matbaanın icadıyla yazılan eserler daha hızlı ve ekonomik bir şekilde dünyanın bir ucuna gitme şansını yakalamıştır.

 

   Eskilerin bir deyişi vardır.Söz uçar yazı kalır diye.Ne kadar doğru ve anlamlı bir ifade.

 

   Yazı yazmanın iletişim aracı olmanın ötesinde insanın var olduğunu gösteren bir işaret.İn-san oğlu yaşadığı bu hayatta;hissettiği duyguları hep yazıyla anlatma ihtiyacı duymuştur.Ba-zen bu sevinçleri olmuş,bazen de acılarını kaleme almıştır.

 

    Yazı yazarak kendini ifade etme şansını yakalamak ayrı bir heyecan olduğunu düşünüyo-rum.O yüzden yazı yazmanın ben de ayrı bir önemi olduğunu anlayınca yazmadan duramaya-cağımı hissettim.Varolmanın bir işareti olsa gerek.

 

    Bu hafta sizlere yazı yazmanın önemiyle giriş yaparken;bulunduğumuz bu mübarek Rama-zan Ayının tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ederim.Şu günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin birlik ve beraberlik olduğuna inanıyorum.

 

    Yazımı noktalarken;önümüzdeki haftalar güzel günlerde ve yeni umutlarda buluşmak dileğiyle esen kalın…