Yalova Belediye Meclisi nisan ayı toplantıları ilginç olaylara sahne oldu. 22 senedir Yalova Gazetesi çatısı altında Yalova’da ki gelişmeleri takip ederim. Böyle sebepsizce yapılan oylamalar ve beceriksizlikleri saklamaya yönelik önergeler oldu ki, ben güzel ilimiz adına bir kez daha üzüldüm. Referandum sebebi ile ilimize neredeyse her gün bir bakan ya da AKP’li üst düzey yönetici geliyor. Gazetelerde her gün müjdeler açıklanıyor ama Yalova’ya getirilemeyen hizmetler Yalova halkının malı sayılan mülklerle, Yalova Belediyesi’nin mallarıyla sağlanmaya çalışılıyor.
5 dakika bile sürmeyecek olan komisyon seçimleri kişisel kapris ve egolar yüzünden 50 dakika sürüyor ki ne mantıklı bir izahı, ne de mantıklı bir nedeni var. Yasal zorunluluk gereği, grupların önerdiği sayı kadar aday yine grupların verdiği isimlerden oluşuyor. Hangi mantıkladır ki teke tek oylama yapılıyor, tek tek oylar sayılıyor. Yok efendim yanlış sayıldı,tekrar sayalımlar da işin garip tarafı. Yahu 1 oy alsa da seçilecek 31 oy alsa da seçilecek. Neyin kavgası, neyin tartışması, neyin söz alması. Koca koca adamlar işi gücü bırakmışlar seksek oynuyorlar. Aslında burada beni ilgilendiren bir şey yok, herhalde vakitleri çok, boş boş oturacağımıza eğlenelim diyorlardır. Bize ne canım.
Ammaaaaa…
İşte işin bizi ilgilendiren tarafı.
Yalova halkını, Yalova halkının haklarının korunması tarafı.
Meclis çoğunluğu ben de deyip te aklınıza geleni yapmaya kalkamazsınız. Orası babanızın çiftliği değil. Yalova halkının malları sayılan, belediye mallarını dilediğinize dilediğiniz şekilde veremezsiniz beyler. Buna hakkınız yok.
Halen YTSO hizmet binası olarak hizmet veren bina YTSO’nun kendi binası bittikten sonra protokol gereği Yalova Belediyesine devredilecek. Çok değerli AKP grubu meclis üyeleri daha bina devir alınmadan binayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne devir için Belediye Başkanı Vefa Salman’ın daha önceden haberi olmadan önerge ile gündeme sokuyorlar ve devretmeye kalkıyorlar. Neymiş efendim sayısal çoğunluk onlarda imiş.
Kimsiniz siz. Benim malım hakkında nasıl tasarruf kullanıyorsunuz. Kime sordunuz. Apar topar, gümrükten mal kaçırır gibi, kimsenin haberi olmadan bir önerge ile bu devri gerçekleştiriyorsunuz.
Halka masal anlatmayı bırakın.
Siz 15 yıllık iktidar döneminiz de Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü için dört katlı bir bina yapacak parayı Bakanlık’tan Yalova’ya getiremeyeceksiniz, sonra da kalkıp Yalova Belediyesi’nin mallarını hizmet yaptık safsatasıyla millete anlatacaksınız.
Yahu AKP’nin referandum sloganına bile aykırı düşüyorsunuz. Orada daima MİLLET diyorsunuz, burada milletin malını devlete veriyorsunuz. Anlayamadınız galiba, devletten millete getireceksiniz beyler, devletten millete getireceksiniz.
(Bu yazı dünkü meclis toplatısından önce yazılmıştır. Meclis toplantısında devir konusunu içeren gündem maddesi ile binanın devri konusu plan bütçe komisyonuna havale edilmiştir.)