Ülkemizin en faal 2 derneklerinden biri olan Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı her yıl geleneksel olarak tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği Siyer-i Nebi Yarışması’nı 9 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirecek. Ülkedeki lise öğrencilerinin “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” sloganı ile katılacağı yarışmanın başvuru tarihleri 10 Ekim’de başladı. Son başvuru tarihinin 27 Kasım olduğu açıklanan yarışmaya kayıt olmak isteyen öğrenciler www.efendimizinizinde.com internet adresine ulaşabilir.

Gözüm’den BAL-GÖÇ Çıkarması Gözüm’den BAL-GÖÇ Çıkarması

Yarışma sonucunda Türkiye geneli ödülü lise düzeyinde; birinciye 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 8 bin TL, dördüncüye 7 bin TL ve beşinciye ise 6 bin TL olarak belirlendi. Yalova genelinde ise; birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL ve beşinciye ise bin TL olarak belirlendi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Siyer-i Nebi Yarışması ile Peygamber Efendimiz(Sav)'in hayatını, mücadelesini ve mücahedesini Liseli gençlere anlatmak ve onların öğrendiklerini hayatlarında işlemeleri amaçlanmıştır. Siyer-i Nebi Yarışması, Liseli gençlerde O'nun hayatını en güzel şekilde okuyarak, anlayarak ve yaşayarak nasıl "Yeni Bir Dünya" kurmaları gerektiğini öğrenmeleri ve bu mücadeleyi yürütenlerin bir parçası haline gelmeleri için yapılan yarışmadır” denildi.

Editör: Arda Yavuz