Geçtiğimiz günlerde katıldığımız Türk Müziği Federasyonu (TÜMFED) ile Ankara’da dev bir organizasyona iştirak ettik. TÜMFED çatısı altında birleştiğimiz 13 Musiki Derneği ile ortaklaşa bir konser verdik. Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin 1600 kişilik konser salonunda gerçekleşen konserde muhteşem sahneler sergilendi.

TRT Ankara Radyosu kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu’nun başkanlığını yaptığı federasyonun bu büyük organizasyonu, 24 Mart 2017 akşamı gerçekleşti. Yalova Musiki Derneği olarak üyesi olduğumuz bu kurumun konserine 14 kişi olarak katılım sağladık. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümü TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı Kadri Şarman’ın şefliğinde gerçekleşti. Refik Fersan’ın Rast peşrevinin ardından 130 kişilik dev koronun seslendirdiği, Bestesi Abdülkadir Meraği’ye ait ‘’ Amed nesimi subh-u dem ‘’ , Beste ve güftesi Dede Efendiye ait ‘’Yüzündür cihanı münevver eden ‘’ Bestesi Girifzen Asım Bey’e , güftesi Mustafa Reşit Bey’e ait ‘’ Hab gağ-ı yare girdim ‘’ isimli eserler icra edildi.

Marmaris Musiki Derneğinden solist Cemalettin EFECAN, bestesi Selahattin İNAL’a, güftesi Necla GÜRER’e ait Rast eser ‘’ Yemin ettim bir kere dönmem geri ‘’ isimli eseri seslendirdi.

Bestesini Levent Topçuoğlu’nun güftesini Gürşen SEVİNÇ’in yapmış olduğu ‘’Gizemli gözlerin ‘’ isimli hicaz şarkıyı TSM GEAD Korosundan Şenol ÖZGÜVEN seslendirdi.

Yalova Musiki Derneği’mizin solisti Damla YILDIRIM ‘da bestesi ve güftesi sanat güneşimiz Zeki MÜREN’e ait ‘’Bir tatlı tebessümün bin vuslata bedeldir ‘’ isimli şarkıyı büyük bir başarı ile seslendirdi.

Damla Yıldırım ve derneğimizin erkek solistlerinden Mehmet ÇELİK , TÜMFED’in açmış olduğu Çorlu ses yarışmasında yarı finale kalmışlardı. 8 Nisan 2017 tarihinde Çorlu’da yapılacak yarı final yarışmasında Yalova’yı temsil edecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Damla Yıldırım seslendirdiği bu şarkı ile Ankaralı sanatseverlerin gönlünde taht kurdu konser arasında yoğun tebrikleri kabul ettik. Umarım yarışmada finalde de yarışır.

Konserin ilk bölümü sırası ile Hüseyni şarkı ‘’ Toprak gibi ıslanıp ‘’, Sultaniyegâh şarkılar ‘’ Al sazını sevdiceğim ‘’, ‘’Kaçıncı faslı bahar’’, ‘’ Biz Heybeli’de her gece mehtaba çıkardık ‘’ ve ‘’ Biz Çamlıca’nın üç gülüyüz ‘’ isimli eserlerin icrası ile tamamlandı.

Kısa bir aradan sonra ikinci bölümde Hicazkar makamının seçkin eserleri ile başladı. Bestesi Şevki Beye ait ‘’ Gönlümü duçar edersin ‘’, bestesi Rakım Erkutlu’ya ait ‘’Bekledim fecre kadar ‘’ bestesi Sadettin Kaynak’a ait ‘’Leyla acep neden ‘’, bestesi Neveser ‘e ait ‘’ Ruhumda neşe hayale daldım ‘’ ve ‘’Gül dalında öten bülbül olsam’’ isimli eserler sırası ile icra edildi. Konser bestesi Zekai Tunca’ya ait nihavent eserle devam etti ‘’ Yüreğime kör düğümler atılmış ‘’ Leylakları sümbülleri soldurdun gonca gülleri ‘’, bestesi Şekip Ayhan Özışık’a ait ‘’Rüzgar söylüyor şimdi o yerlerde bizim eski şarkımızı ‘’, bestesi Amir ATEŞ’e ait ‘’ Bir kızıl goncaya benzer dudağın ‘’, Sadettin Kaynak’ın ‘’Gönlüm özledikçe ‘’ ve İsmail Hakkı beyin ‘’ Fikrimin ince gülü’’ eserleri ile tamamlandı.

Konserin üçüncü bölümünde Türk Sanat Müziğimizin usta yorumcusu Melihat GÜLSES sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerden oluşan repertuarı ile dinleyenlerin gönlünü fetheden sanatçımızın konserinin ardından bütün salon ve koronun okuduğu ‘’İzmir’in dağlarında çiçekler açar’’ marşı yoğun istek üzerin beis yaptı ve tekrar okundu salondaki coşku görülmeye değerdi.

Konsere katılan dernek başkanlarına ve sanatçıya sunulan teşekkür plaketi ve çiçeklerin sunumu ile konser tamamlandı. Önümüzdeki yıl daha geniş katılımla TÜMFED konserlerinin 2. için sözleşildi.

Ankara seyahatimizin ikinci gününde kahvaltı sonrası, ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ü ziyaret etmek için ANITKABİR ‘de bütün katılımcı dernekler toplaştık ve TÜMFED adına resmî törenle Atatürk’ün mozolesine çiçek koyduk. Tören sonrası yaklaşık bir saat kadar Anıtkabir müzesini gezdik.

Öğle saatlerinde Ankara Ticaret Odasının düzenlediği Turizm Fuarında, Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğünün açmış olduğu standı ziyaret ettik. İl müdürümüz sayın Şeref Tali’nin başkanlığında Yalova’yı tanıtmak için emek veren il temsilcilerimizi kutladık. Kısıtlı imkanlar ile Yalova’nın tanıtımına katkı sunmaya çalışan arkadaşlarımıza Yalova adına teşekkürü bir borç biliyorum. Önümüzdeki çalışmalarda da başarılar diliyorum.