Büyükgümüş ve Akyol, Yalovalı Misafirlerini Ağırladı Büyükgümüş ve Akyol, Yalovalı Misafirlerini Ağırladı

Milli mücadelenin yapıldığı 29 Nisan 1921 tarihinde Rum ve Ermeni çeteciler tarafından Kocadere köyünde gerçekleştirilen katliamın acısı uzun zaman geçmesine rağmen dinmiyor. 830 kişinin şehit edildiği katliamı unutturmamak amacıyla her yıl 29 Nisan tarihinde Kocadere köyünde anma töreni gerçekleştiriliyor. Bu törenlere Yalova protokolü tam kadro katılırken, CHP’nin Yalova Milletvekili Becan da bu törende yer aldı.

Katıldığı anma töreni hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Vekil Becan, “Bugün, bundan 103 yıl önce emperyalist işgalciler tarafından katledilen vatandaşlarımızın hatırasına saygı duruşu için "Kocadere Köyü Şehitleri" anma programında bir araya geldik. Kocadere Köyümüz, düşman çizmesi altında büyük bir mezalime uğrayan vatanımızın simgelerinden yalnızca birisidir. 103 yıldır acımız taze. Bu acıyı bir nebze dindirmenin yegane yolu ise vatan aşkıyla milletimizin emrinde çalışarak, aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmaktır” ifadelerine yer verdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Kocadere Koy Rum Ermeni Ceteci Koy Katliam Anma Toren Chp Vekil Becan (4)Yalova Kocadere Koy Rum Ermeni Ceteci Koy Katliam Anma Toren Chp Vekil Becan (3)Yalova Kocadere Koy Rum Ermeni Ceteci Koy Katliam Anma Toren Chp Vekil Becan (2)

Editör: Arda Yavuz