13 eylül 1973 tarihinde Napoli’de başlayan bir hayat. Fabio Mamerto Cannavaro. Maradona'nın bir zamanlar efsaneleştirdiği o açık mavi Napoli forması 19 yaşında bir defans oyuncusuna merhaba demişti  1992 yılında.

1.75’lik boyu birçok otorite için alay konusu olmuştu ve bu çocuk mu İtalya defansında oynayacak deniliyordu onu savunan kişilere karşı. Fabio'nun herkese söyleyecek bir sözü vardı ve bu söz için çok beklemeye de gerek kalmayacaktı. Üç sezon Napoli'de kalan ve oynadığı 62 maçla şüpheleri ortadan kaldıran Cannavaro büyük bir sansasyon ile Parma’ya transfer oluyordu. 2002’ye kadar 7 yıl kaldığı Parma'da kendisi ile birlikte ünlenen nice isimler vardı. Thuram, Buffon, Crespo parlayan yıldızlarken; Sensini, Fuser, Chiesa gibi isimler de takımda tecrübesi ile öne çıkıyordu. Fakat herkesin farkında olduğu bir şey vardı Parma forması ile 212 maça çıkmış olan Cannavaro, yükselişe geçen Parmalat serüveninde kilit oyuncuydu. 

Ekonomik sorunlarla boğuşan kulübün elinden Fabio’yu kapan diğer bir İtalyan devi İnter olacak ve oynadığı iki yıl boyunca çıktığı 50 maçta Cuper’in yanlış tercihlerini toparlarcasına büyük fedakarlıklar gösterecekti. İnter’deki kulüp içi sıkıntılar ve karmaşa Cannavaro, Thuram ve Buffon’u tekrar bir araya getirecekti. Yıl 2004 ve bu sefer kulüp Juventus'tu. Cannavaro için bilgisayar oyunlarında bile word class centre back denilmeye başlanmıştı artık.

Yıl 2006’yı gösterdiğinde 3 yıl sürecek bir Real Madrid macerası yaşayacak ve kulüpten iz bırakarak kendisini en çok sahiplenilmiş hissettiği Juventus’a dönecekti. Futbolu diz sakatlığı yüzünden bırakmak zorunda kalsa da 38 yaşına kadar oynamış olması hiç de fena sayılmaz. Futbolu bırakmadan önceki sezonunda ise yolu Birleşik Arap Emirlikleri’ne Dubai’nin Al-Ahli takımından geçti. Sakatlığı sonrası halen kulübün tanıtım elçisi ve teknik danışmanı olarak yoluna devam ediyor.
Alt yaş gruplarında 21 ve İtalya A milli takımında da 136 defa forma giymiş ve sadece Franz Beckenbauer ve Matthias Sammer’in defans oyuncusu olarak almış olduğu Ballon d'Or yani Avrupa’da yılın futbolcusu ödülünü alan üçüncü defans oyuncusu olmuştur. Aynı sezon yani 2006’da FIFA yılın futbolcusu ödülünü de alırken; kazandığı şampiyonluklar, dünya kupası ve diğer tüm başarıları ise oldukça uzun bir liste oluşturmaktadır.