Avrupa bölgesinden 22 ülke ve 100'den fazla üniversiteden, 700'den fazla öğrencinin katıldığı ICT Competition’da bu yıl da Yalova Üniversitesi öğrencileri finale kalarak Çin’deki dünya finallerine gitme hakkı kazandı. Huawei ICT Competition 2023-2024 Avrupa Bölgesi Ödül Töreni, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Xiaodong Wei ve Huawei Avrupa Bölgesi Başkanı ve Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Jim Lu başta olmak üzere, 10'dan fazla ülke ve bölgeden 200'den fazla üniversite öğrencisi, eğitmen, kamu yetkilileri ve fikir liderlerinin katılımıyla, 25 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilmişti.

Yalova Universite Rektor Bulut Bilisim Takim Avrupa Odul Toren Huawei (2)Ödül töreninde Huawei ICT Academy Yalova Üniversitesi temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen de bir konuşma yaptı ve gerçekleştirilen panelde Yalova Üniversitesi öğrencilerinin bu süreçte yaşadığı deneyimleri paylaşarak soruları cevapladı. Ayrıca 2022-2023 döneminde global finalde 3. olan ve Yalova Üniversitesi Bulut Bilişim takımında yer alan ve şu anda Huawei çalışanı olan Zeynep Kucur da deneyimlerini paylaştı.

Akmeşe, Engelli Öğrencilerle 'Bir Fidem Olsun' Etkinliğinde Buluştu Akmeşe, Engelli Öğrencilerle 'Bir Fidem Olsun' Etkinliğinde Buluştu

Yalova Universite Rektor Bulut Bilisim Takim Avrupa Odul Toren Huawei (3)Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı yaptığı değerlendirmede “Huawei Global ICT Competition’a Türkiye 3 yıldır katılım gösteriyor. Öğrencilerimiz geçtiğimiz 2 yılda olduğu gibi bu sene de ödüle layık görüldü ve dünya finalinde yarışmaya hak kazandı. Üst üste aldığımız bu başarılar tesadüf değildir. Bu sene de ülke ve bölge finallerine en çok öğrenci başvurusu yapan üniversitelerden birisiydik. Başta ödül kazanan öğrencilerimiz ve danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen olmak üzere emek veren ve gayret gösteren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversite olarak öğrencilerimizin yanındayız, kendilerine imkanlarımızı zorlayarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Arda Yavuz