ÇINARCIK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN

MADDE 1- Belediye Encümeni’nin 12/06/2023 tarih ve 2023/86 sayılı kararıyla; Çınarcık Belediyesi’ne ait aşağıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen taşınmaz mal 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45.inci maddesine istinaden açık teklif usulü ile kiraya verilecektir.

MADDE 2-Kiraya verilecek taşınmaz malın nitelikleri:

İli

İlçesi

Mahallesi

Caddesi

No

Cinsi

m2

Yalova

Çınarcık

Karpuzdere

Teşvikiye

3/A

İşyeri

(Kaynak Atölyesi)

100

MADDE 3- İhale 06/07/2023 Perşembe günü saat: 14:00’da Çınarcık Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılacaktır.

MADDE 4-İhale konusu taşınmaz malın kira süresi 3 (üç) yıldır.

MADDE 5-İhale konusu taşınmaz malların yıllık tahmini kira bedeli 53.100,00-TL’dir..

MADDE 6- Geçici teminatı 1.593,00-TL’dir.

MADDE 7-Kesin teminat 1 yıllık ihale bedeli üzerinden alınır. Nispeti % 6 dır.

MADDE 8-İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI

 A- Gerçek kişilerde aranacak şartlar:

a)   Yerleşim yeri (İkametgah) belgesi.

b)   Noter tasdikli imza beyannamesi.

c)    Tebligat için Türkiye’de adres beyanı; irtibat için telefon numarası.

d)    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

B-  Tüzel kişilerde aranacak şartlar:

a)   Tebligat için Türkiye’de adres beyanı; irtibat için telefon numarası.

b)   Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış; tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

C- Gerçek ve Tüzel kişilerde aranacak ortak şartlar:

a)      6. maddede belirtilen “Geçici Teminat”a ait Alındı Belgesi ve “Kiralama Şartnamesi”ne ait Alındı Belgesi. Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına ihaleye katılan kişinin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.

b)     Çınarcık Belediyesine “Vadesi Geçmiş Borcu Yoktur Yazısı” (İşletme ve İştirakler Müdürlüğü – Gelir Servisi’nden alınacaktır.)

D- Ortak girişim olması halinde aranacak şartlar:

a)   İsteklilerin ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri (A) ve (B) bentlerinde istenen belgeleri verecektir.

b)   Ayrıca bu şartnameye ekli örneğe uygun girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermeleri gerekmektedir.(İhale üzerine kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.)

MADDE 9-Şartnameler mesai saatleri içersinde Çınarcık Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü-Gelir Birimi Harmanlar Mahallesi Belediye Sokak No:5 Çınarcık/YALOVA adresinde ücretsiz görülebilir ve 500,00-TL bedel karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılmak için şartnamenin alınması mecburidir.

MADDE 10-İhaleye katılmak isteyenlerin bu şartnamenin 10.uncu maddesinde istenilen belgeleri ihale günü saat 14.00’a kadar Çınarcık Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü-Gelir Servisi Harmanlar Mahallesi Belediye Sokak No:5-Çınarcık/YALOVA adresine kapalı bir zarf içerisinde teslim etmeleri gerekmektedir.

Posta ile yapılacak müracaatların da aynı saate kadar yukarıda belirtilen adrese ulaştırılması gerekmektedir. Zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi, teklifin ne işe ait olduğu ve tekliflerin verileceği yerin açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacaktır. İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz. Saat ayarında Posta Telgraf Telefon (PTT) veya Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) idarelerinin saat ayarı esas alınır.

MADDE 11-Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez.

MADDE 12-İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 13/06/2023

Numan SOYER

Belediye Başkanı

#ilangovtr Basın No ILN01846928