30 yıldır ringlerde ter döken başarılı antrenör Yüksel Turhan’ın kurduğu Efe Boks Kulübü özel çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Kapılarını şehit, gazi, yetim ve depremzede çocuklara açık olduğuna vurgulayan Turhan, “Bizim gençlerimiz önemli. Türkiye’mizi, bayrağımızı korumak için daha güçlü daha zeki bir topluma ihtiyacımız var. Efe Boks Kulübü olarak spor yapmak isteyen her gencimize kapımız açık” dedi.

“Boks centilmence oynanan bir spordur”

Boksun kendisi için hayat felsefesi olduğuna vurgu yapan ve birçok başarılı sporcu yetiştiren Yüksel Turhan,”30 yıldır boks camiası içinde yer alıyorum. Madalya almış bir sporcuyum. Aynı zamanda Yalova’da yetiştirdiğimiz sporcular içerisinde Türkiye Şampiyonu, Türkiye ikincisi ve üçüncüsü olan sporcularımız var. Boksu çok seviyorum. Boks dışarıdan bakıldığı zaman bir kavga gürültü sporu olarak gözüküyor ama öyle değil. Boks karşılıklı oynanan bir savunma ve atak sporu olarak değerlendiriyoruz. Boks, centilmence oynanan bir spordur” ifadelerini kullandı.

“Şehit, gazi ve yetim çocukları bizim başımızın tacıdır”

2018 yılından bu yana şehit, gazi ve yetim çocuklarına ücretsiz eğitim verdiğini dile getiren Turhan, “Şehit, gazi ve yetim çocukları bizim başımızın tacıdır. Ülkemizin bu konuda ki hassasiyeti de mevcuttur. Bizim için ülkemiz için kendilerini feda etmiş askerlerimizi unutmak mümkün değil. Ben milliyetçi bir sporcuyum. Ülkemi ve bayrağımı seven bir insanım. Dolaysıyla bende bu çocukları mutlu etmek adına onların elinden tutup bir yerlere getirmek istiyorum. Bir baba gibi, bir abi, bir hoca gibi yanlarında olmak istiyorum. Bir nebzede olsa ateşlerini hafifletebiliyorsam ne mutlu bana. Ayrıca eğitimimize depremzede çocukları da ekledik” diye konuştu.

Dışarıdan ciddi bir destek almadıklarını söyleyen Turhan, “Bu konuda bizim en büyük destekçilerimiz iş adamı Mesut Tutuğ, Kemal Baş, Oğulcan Ataç. Bize verdikleri destekler sayesinde bizde kulübümüz çocukların adına giyim kuşam ve eğitim masraflarını karşılıyoruz. Geçtiğimiz günlerde depremzede bir çocuğumuza Efe Boks Kulübü olarak nakli yardımda bulunduk” dedi.

“Boks faydalı bir spordur”

Ortalama günde 5 öğrenciye antrenman sağladıklarını ifade eden Turhan, “Öncelikle şehit, gazi ve yetim çocuklarını yarışmalara katılabilmeleri için henüz hazır görmüyoruz. Boks zor bir spordur. İleri de eğer hazır olduklarını düşünürsek biz onlara bu kapıyı da açarız. Boks oynanan en risksiz spordur. Örneğin futbol oynayan bir sporcu ayağını kırdığı zaman sahalara bir daha dönemez. Bir boks maçına çıktığınız zaman sizi gözetleyen orta hakemler, yan hakemler, koordinatörler ile çok dikkat edilen ve sakatlığın çok az olduğu bir branştır. Boks iki kişi arasında oynanan savunma ve atak sporudur. Boks faydalı bir spordur. Oynayan kişilerde odaklanmayı, dayanıklılığı, hızlılığı ve özgüveni sağlıyor. Efe Boks Kulübü olarak spor yapmak isteyen her gencimize kapımız açık. Ücretsiz olarak bütün giyim masraflarını ve yol masraflarını karşılıyoruz. Bizim gençlerimiz önemli. Türkiye’mizi, bayrağımızı korumak için daha güçlü daha zeki bir topluma ihtiyacımız var” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (9)Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (10)Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (7)Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (8)Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (5)Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (6)Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (3)Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (4)Efe Boks “Şehit, Gazi ve Depremzede Çocukları Spora Kazandırıyor” (1)

Editör: Rümeysa Şahin