Şehit Ömer Faydalı Bulvarı No: 125 adresinde hizmete giren Yalova MENAR’ın Yalovalı çocuklar için iyi bir zihinsel gelişim imkanı sunduğunu dile getiren Eğitim Koordinatörü Pınar Yimsek , “Abaküs Mental Aritmetik” eğitimlerinin 4-12 yaş arasındaki çocuklar için tasarlanmış matematik temelli bir zeka geliştirme programı olduğunu söyledi.

Menar’da eğitim alan öğrencilerin her türlü aritmetik işlemle adeta oyun oynadığını belirten Yimsek, “Menar Abaküs Mental Aritmetik sistemini öğrenen çocuklar, daha gelişmiş sol ve sağ beyin, gelişmiş hesaplama, keskin görüş, işitme, anlama becerileri, ileri dikkat, odaklanma, gelişmiş analitik düşünce, yaratıcılık, daha güçlü bellek, keskin gözlem, hızlı refleks ve gelişmiş bir özgüven konusunda yaşıtlarından birkaç adım daha önde oluyorlar” dedi.  

Türkiye genelinde 180 Marmara bölgesinde 40 üzerinde şubesi olan MENAR’ın İstanbul Florya ve Bahçeşehir Şubelerimizden sonra Yalova Şubesi’ni de açtık. 4 Şubat’ta eğitimlerimize başladık. Yaklaşık 3 aydır Menar Eğitimi alan öğrencilerimizdeki olumlu değişimler gerek velilerimiz gerekse okuldaki öğretmenleri tarafından fark edilmeye başlandı. Bu yıl Haziran ayında İstanbul’da yapılacak olan Menar Olimpiyatları için de öğrencilerimizi hazırlamaya başladık” dedi.

Yimsek, “Bu yıl sahabet giriş için sınıf kontenjanlarımız doldu. Ayrıca yaz tatiline de az bir zaman kaldığı için yeni öğrenci kaydı alamıyoruz. Ancak velilerimizden gelen yoğun ilgi sebebiyle 3-4-5 ve 6. sınıflarımız için “Menar Yaz Okulu” programı açmaya karar verdik ve kayıtlarımızı almaya başladık. Yaz okulumuz 18 Haziran’da başlayacak ve 23 Temmuz’da sona erecek. Yaz okulu öğrencilerimiz haftada 3 gün Menar Eğitimi alacaklar ve 1. Menar Yılının yarısı olan 48 saatlerini 6 haftada tamamlayacaklar.

İlk yılımızın diğer yarısına da devam etmek isteyenler Eylül ayı itibariyle haftada 1 gün gelerek Aralık ayında Menar’ın 1. Yılını bitirmiş olacaklar.  Bunun dışında Nisan Ayı itibariyle Eylül Dönemi Menar kayıtlarımızı da almaya başladık. Velilerimize “Erken Kayıt” avantajlarından faydalanmalarını öneriyoruz. Nakit ve taksitli ödemelerde 30 Haziran’a kadar yapılacak kayıtlarda oldukça avantajlı ödeme seçenekleri sunmaktayız.  Bilgi almak isteyen velilerimiz 8110446 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler. Velilerimize Menar Abaküs Mental Aritmetik Eğitimine göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARA GÜÇLÜ BİR MATEMATİK TEMELİ VE BÜYÜK BİR HIZ KAZANDIRIYOR”

Abaküs Mental Aritmetiğin temelini orijini Uzakdoğu olan bir abaküs kullanımının öğrenilmesi olduğunu belirten Yimsek, Türkiye’de Menar Abaküs Mental Aritmetik Olimpiyatlarının yapıldığını, olimpiyatlara katılan 6-7 yaşındaki öğrencilerin İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okurken bir yandan da çok basamaklı rakamlarla toplama çıkarma çarpma ve bölme işlemi yaparak, kalem, kâğıt ve hesap makinesi olmadan çok basamaklı işlemleri zihinden çözmek gibi becerilerini sergilediklerini anlattı.  4 yıl önce ilk olarak Mersin’de kurulan Menar Mental Aritmetik Merkezi’nin şu anda Türkiye genelinde 180’i aşkın şubesi bulunuyor.

“ÇOCUKLARIN ZİHİNSEL GELİŞİMİNE VE GENEL YETENEK ARTIŞINA KATKISI BÜYÜK”

Menar Sistemi çocuklarda hızlı bir zihinsel gelişim sağlarken onları sıra dışı sayısal becerilerle donatıp, matematik fobisini öğrencilerin yaşamından tamamen silerek topluma zihinsel kapasitesi artmış, daha yetkin ve daha parlak beyinlere sahip bireyler kazandırıyor. Total beyin gelişimini hızlandıran Abaküs Mental Aritmetik programıyla çocuklara beyinlerinin sol ve sağ loblarını koordineli olarak çalıştırmaları öğretiliyor. Bu sayede çocuklarda daha büyük bir zekâ potansiyeli oluşuyor ve genel yeteneklerinde büyük artışlar sağlanıyor.

 

Editör: TE Bilişim