Yıllardır daha iyi bir okul arayışı içinde olan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, yeni okul binaları sayesinde artık öğrencilerine daha iyi eğitim verebilecekler.

Okul binasının Şaban Temuge tarafından hayır amaçlı yaptırılmasından dolayı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin ismi de değişerek Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ismini aldı. Böylece Akköy’de bulunan Evliya Çelebi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi binası ise Yalova Termal Fen Lisesi’nin öğrenci yatakhanesi olarak kullanılacak. Şaban Temuge İlköğretim Okulu’nda bulunan öğrenciler ise Sevim Göğez İlköğretim Okulu’nda eğitim hayatına devam ediyorlar.

2001 yılında Yalova’ya açılan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bu zamana kadar 5 kez yer değiştirdi ve an itibari ile artık Şaban Temuge İlköğretim Okulu’nun binasında eğitim vermeye başladı. 2001-2002 Eğitim Öğretim yılında Yalova Ticaret Meslek Lisesi binasında açıldı. Okulun kurucu müdürlüğünü ise Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Grubu Öğretmeni Ahmet Nalçacı yaptı.

Okullar açıldıktan iki hafta sonra da Ticaret Meslek Lisesi’nin binasının yetersiz ve onarımda olmasından dolayı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Samanlı Köyü Rabia Şenavçen İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan ek binaya okul inşaatı bitinceye kadar taşındı ve eğitim öğretime devam etti. 2002-2003 Eğitim Öğretim yılında okul inşaatı bitmediği için Ticaret Meslek Lisesi’nin giriş katına taşındı. Evliya Çelebi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 2003 yılında ise Yalova Termal Fen Lisesi’nin yanında bulunan Akköy’deki kendi binasına taşındı. 2012 yılında ise Şaban Temuge tarafından yaptırılan okula taşındı.

Zor şartlar altında büyük başarılar gerçekleşti

250 öğrencinin bulunduğu okulda gelecek yıl öğrencinin kapasitesini 350’ye çıkarmak istediklerini belirten okul müdürü Osman Camcı, yeni okula taşınmaları ile beraber öğrencilerin ihtiyaçlarına daha iyi bir şekilde cevap vereceklerini belirtti. Müdür Camcı, “Termal Akköy’deki okulumuzda kantin, müdür odası, bilgisayar odası, kütüphane, ön büro, kat servisi ve mutfak atölyelerimiz bulunmuyordu. Buna rağmen son üç yıldır girdiğimiz yarışmalardan hep derece ile ayrıldık. Yeni okul sayesinde kapasitemizi geliştirdik ve okula ait olan Uygulama Oteli ile arasındaki mesafeyi azaltmış olduk.”diyerek zor şartlar altında büyük başarılar gerçekleştirdiklerini, iyileşen koşullar ile beraber başarılarının giderek artacağına değindi.

“Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Yalova için bir şans”

Yalova’da turizm hareketlerinin giderek arttığına değinen Camcı, Termal’in turizm bölgesi ilan edilmesi yatırımı arttıracağını söyledi. Camcı, “Yalova ve Termal’de turizm açısından yaşanacak olan hareketlilik öğrencilerimize de yansıyacak. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Yalova için bir şanstır. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler, turizm alanındaki kaliteyi arttırıyorlar.”dedi.

Uygulama Oteli, Yalova’nın misafirhanesi görevinde

Uygulama Oteli hakkında da bilgi veren Müdür Camcı, otelin doluluk oranının iyi olduğunu, Yalova’nın misafirhanesi görevi ile hizmet verdiklerini, Yalova’ya iş ve gezi amaçlı gelen misafirleri ağırladıklarını söyledi. Otelin tamamında öğrencilerin staj amaçlı görev aldıklarını belirten Camcı, Türkiye’deki otelcilik liseleri arasında iyi durumda olduklarını söyledi. Okulun Akköy’den Yalova’da daha merkezi bir yere taşınması sayesinde staj yapan öğrenciler için Uygulama Oteli’ne daha yakın olduklarını ve bu sayede öğrencilere ulaşım kolaylığı da sağlandığını söyledi. Camcı, “Okulumuz Yalova’ya taşınsa da Termal ile ilişkimiz kesilmeyecek. Termal okulumuz için önemli bir kaynaktır. Halen daha Termal de bulunan otellerde staj yapan öğrencilerimiz mevcut.  2003 yılından beri okulumuz Akköy’de bulunuyordu. Bize gösterilen hoşgörüden ve yardımlardan ötürü Termal ve Akköy’e, daha iyi eğitim verebilmek adına gerçekleştirilen okul değişiminden dolayı Yalova Valiliği’ne, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve bizimle beraber çaba sarf eden velilere teşekkür ederim.”dedi.

Editör: TE Bilişim