Filli Boya, Betek Boya ve Kimya San. A.Ş. Proses ve AR-GE Müdürü Mesut Emen’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin açılış konuşmaları Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Gülay Bayramoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Rektör Eruslu, Polimer Mühendisliği’nin üniversite açısından çok önemli bir bölüm olduğu için Polimer Günleri’ne de önem verdiğini belirtti. Eruslu, “Platform oluşturarak Polimer’i Türkiye gündemine taşımak suretiyle birinci etapta Türkiye’nin polimer ile daha iyi uzlaşması ve öğrencilerin de yüksek pay almasını istiyoruz. Yalova Üniversitesi olarak yeni konular yeni fırsatlar yaratmak için çalışıyoruz. Amerika’da 209 yeni mühendislik dalından Türkiye’de açılan bölümler arasından Polimer Mühendisliği birinci sırada olduğunu belirledik. Öğrencilerin istikbalinde yüksek katma değer katacak olan bu konuda açacağımız diğer mühendislik dalları sizi takip edecek.”dedi.

, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, “Polimer Mühendisi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri vardır. Biz onları desteklemeye hazırız. Önümüzdeki yıl Sabic Petro Kimya Firması bizim sponsorluğumuzu üstlendi. Polimer Günleri’nin amacı, buraya değişik firmaları getiriyoruz. Bu firmaların ne ürettiğini görerek bunları gözlemleyerek öğrenciler hayatlarını bu şekilde yönlendirecek. Bu sektörde hangi kollara nasıl eğilmek isterseniz öğrenciler gözlemleyecek. Türkiye, 2015li yıllarda Avrupa ülkeleri içerisinde en fazla hammadde işleyen bir ülke konumunda. Bu kadar iddialı olduğu bir sektörde kaliteli eleman yetiştirilmek zorunda. Türkiye bulunduğu üst konumda kalmaya hak edecek ve zirveye çıkıp orada da kalabilmeyi hak edecek.”dedi.

Filli Boya, Betek Boya ve Kimya San. A.Ş. Proses ve AR-GE Müdürü Mesut Emen, Polimer Mühendisliği’nin Yalova Üniversitesi’nde açılmasının bir şans olduğuna ve iş imkânları hakkında bilgi verdi. Emen, “ Betek Firması, 1988 yılında kuruldu. Kurulduğumuz ilk yıllarda beton katkılar, hazır harçlar ve su izolasyonu malzemeleri ilk ürünlerimizdi. 1993 yılında inşaat boyaları alanına giriş yaparak deneme bonusu Avrupa’nın en büyük boya markası olan Caparol ile teknolojik işbirliği içine girdik.

Kaliteli üretim yapan yenilikçi marka kimliği ile Avrupalı bir ortak ile üretime geçen ilk Türk boya şirketi olduk.1992 yılında lisans anlaşması, 1996 yılında da Caparol, Betek’e yüzde 15 hisseyle ortak oldu. 1998 yılında ise ortak payı yüzde 25 arttı. Ortaklığın kazanımları arasında; iki şirket ortaklığı hem Betek hem de Türk boya sektörü açısından bir dönüm noktası oldu. Türkiye, boyada yepyeni bir marka ile tanıştı. Avrupa’nın en büyük boya markasının teknolojik zenginliğine kavuşuldu. Türk boya sektörüne ilk yabancı sermaye girişi sağlandı ve takip eden yıllarda diğer Türk boya şirketlerince de benimsendi. Betek, 2001 yılından itibaren boya sektöründe tonaj ve ciro lideri.”diyerek Betek Boya’nın kuruluşundan ve gelişiminden bahsetti.

Editör: TE Bilişim