Kipa alışveriş merkezinde fahiş fiyatlara altın satılması tüketicileri ve kuyumculara ayaklandırdı. Yalova Kuyumcular Derneği (YAKUD) Başkanı Okan Güner, “Bu alışveriş merkezinin altın satışı yapmak için ilgili ruhsatı olup olmadığını yetkililerin araştırmasını istiyoruz. Kipa alışveriş merkezinin 154 liralık çeyrek altını 188 liraya satması vatandaşları tereddüde sokuyor” dedi.

Taksitle altın satışı yapan alışveriş merkezinde bu olumsuz davranışın esnafı da rahatsız ettiğini aktaran Güner, “Vatandaş sıkıştığı zaman çeyrek altını taksitle fahiş fiyatlarla bazı alışveriş merkezinden almaları yanlıştır. Yalova’daki kuyumcu esnafları da taksitle altın satışı yapıyorlar. Fakat bu kadar fahiş fiyata satış yapmıyoruz. Sadece kartla yapılan satışlardan yüzde 5 komisyon alıyoruz. Bütün kuyumculardan taksitle altın alınabilir” dedi.

Güner, “Bu alışveriş merkezi madem altın satışı yapacak derneğimiz aracılığı ile fiyatları an ve an bizden alabilirler. Yalova’daki kuyumcularda 154 liradan satılan çeyrek altın bu alışveriş merkezinde 188 liraya satılıyor” ifadelerini kullandı.

‘O zaman bakkalda altın satsın’..

YAKUD Başkanı Okan Güner, “Kurduğumuz altın fiyat takip sistemi sayesinde çevre iller tarafından örnek gösteriliyoruz. Bunun yanı sıra Yalova’daki altınlar, Yalova Kuyumcular Derneği adı altında kaplanır. İhtiyacı olan insanların yüksek fiyatlara altın alması tüketiciye zarardır. Bu sisteme birinin dur demesi gerek. O zaman bakkalda altın satsın, bizde eczaneden alacağımız ilacı, gidip oyuncakçıdan alalım” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim