Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “2011 yılı içerisinde hazırlamış olduğumuz Yerli Yalova pembesi, Yerli Yalova domates ve kahvaltılık Bahis Siteleri kıl biber projesinin ilk serisini başarıyla tamamladık. 

Üretim aşamasında, kimyasal kullanılmadan, zirai ilaç ve suni gübre yerine, hayvan gübresi ve göztaşı-kireç gibi doğal malzemeler ile organik gübre kullanıldı ve İyi Tarım Uygulaması yapılarak domates ve biber üretimi sağlandı. Mayıs ayı itibari ile Yerli pembe-kırmızı domates ve kahvaltılık biber fideleri dağıtıma hazırlandı.

Hazırlanan bu fideler ilk olarak Armutlu ilçemizdeki üreticilerimize dağıtılmak üzere Hayriye Köyü muhtarı Mehmet Temel, Armutlu Tarım İlçe Mühendisi Ahmet Karakoç, Murat Kara, Su ürünleri Muh. Anıl Bostan, Selimiye Köyü Azası Halis Erdem ve Selimiye Köyü’nden Ali Serdar’a, Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli tarafından teslim edilmiştir. Ziraat Odası Başkanı Beşli, “30 bin adet Osmanlı,Yalova pembesi-kırmızısı fidelerini Armutlu ilçemizden başlayarak diğer köylerimize dağıtmaya başladık. Bu projede bize destek olan Sayın Valimiz Esengül Civelek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim