Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen sergi Atatürk İlköğretim Okulu’ndan başlayarak Cumhuriyet Caddesi ve Gazipaşa Caddesi’nden, Gazipaşa Caddesi Amfi Tiyatro’ya kadar devam etti.

İlginç görüntülere sahne olan yürüyen resim sergisinde Yalovalılar öğrencilerin başarısını takdir etti.
350 metre uzunluğundaki sergi hakkında bilgi veren sahabet Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Karatekin, “Bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Açık Hava Resim Sergisi’ni geleneksel hale getiriyoruz. Önce yürüyen resim sergisi ile başlatarak ardından 3 gün boyunca sergi Gazipaşa Caddesi Amfi Tiyatro’da açık kalacak. İlk sene 150 metrelik bir şerit resim ile yürüdük ve her geçen yıl resim sayımızı ve uzunluğumuzu arttırarak bu yıl 350 metreyi geçkin bir şerit resim ile öğrenciler yürüyor.

Bu şerit resim önceden bütün okullarda hazırlandı ve resimler birleştirilerek tek resim haline dönüştürüldü. Bu şekilde yürüyen resim sergisini ilk defa biz düzenledik. Yürüyen Köşk’ten ilham alarak Yürüyen Resim Sergisi’ni yaptık. Sergi salonlarına halkı getirmek zor olduğu için bizde halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere resimlerimizi sergileyerek onların ayağına gidiyoruz. İl, ilçe ve köy okullarındaki öğrencilerin yıl içinde yaptıkları resimlerden öğretmenleri aralarından seçtiklerini halkla buluşturuyoruz.”diyerek serginin bugün ve yarın da açık olacağını belirtti.

Serginin açılışını gerçekleştiren Yalova Valisi Esengül Civelek öğrencilerin başarılarını tebrik ederek resimleri beğendiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim