Binlerce vatandaşın katıldığı büyük buluşma, adeta Koçal kongresi havasında geçti. Başkan Koçal, tüm ekibini de arkasına alarak yaptığı konuşmasında, ‘Mutlu Yalova’ için kentin var olan özelliklerinin öne çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Koçal, konuşmasında belediyenin borç durumundan, üniversiteye, kentsel dönüşümden organik ulaşıma, Yalova’nın çevresel değerlerinden, ‘gelecekte nasıl bir Yalova olmalı’ya kadar pek çok konuyu dile getirirken, geleceğin Yalovası için tüm hazırlıklarını şimdiden yaptıklarını ifade etti. Koçal, hedefin 2023 yılı olduğunu ve bu dönemin ustalık dönemi olacağının altını çizdi.

“BORÇ 85 TRİLYONDAN DA FAZLAYDI”

Koçal, “Makam odalarındaki deri koltuklarından Yalova’yı yönetmeye kalkanların neler yaptığını gördük, yeniden göreve geldiğimiz bu dönemde belediyede büyük bir enkaz ile karşılaştık. Kimin ne iş yaptığı belli olmayan maaş ödeyemeyen kapıda icraların olduğu darmadağın bir belediye vardı. 85 trilyonluk bir borçla belediyeyi devraldığımızı sizlerle paylaştık. Ama son dönemde bir polemik yapıyorlar, hayır borç 85 değil 55 idi diyorlar. Sanki bu bir maharetmiş gibi. Sanki kasada para varmış gibi. Bir kelime oyunu yapıyorlar. Seçimden birkaç yıl evvel 15 trilyon bankadan para alınmış ve harcanmış bu 15 trilyon 25 trilyon olarak ödendi. diyorlar ki biz 15 trilyon borç yaptık. Arkadaş sen o kadar parayı harcadın kullandın ama ben 25 trilyon ödüyorum. Şimdi borç 15 midir 25 mi, biz 15 aldık diyorlar. Yani 55 milyon hesabını da öyle çıkarıyorlar. Aslında borç 85’te değil, daha sonra biz nice sürprizlerle de karşılaştık” dedi.

“ÇÖP YERİNİ VERDİLER ÜZERİNE PARA ÖDÜYORUZ”

Borçlarla ilgili bir örnek veren Koçal, “Bu örneğin ne Türkiye’de ne dünyanın hiçbir yerinde olmadığını zannediyorum. Bir çöplük sorunumuz vardı. 40 yıldır Yalovamız bu çöplüğe dökerdi çöpünü. Seçimden evvel pankart yaptılar, çöplüğü hallettik diye. Halbuki 2002 yılında başlamıştı belediyelerin çöp birliğini kurması, biz 2009 da göreve geldikten sonra bu iş tamamlandı. Ama neyse. 2008 yılında bu çöplük alanını yani 58 dönümü sattılar, 2 trilyon 800 milyona, bursa yoluna cephe bir yer. Hikaye başka. Satarken demişler ki, biz Bursa yolundaki bu çöplüğü 200 günde kaldıracağız, satış şartnamesine koymuşlar. Başka. Sattıktan sonra bir de plan tadilatı yapmışlar, bursa yoluna olan 250 metre cephe düşmüş 200 metreye. Ankara’dan biri almış, kim olduğunu da bilmiyoruz. Ama mahkemeye verdi daha sonra, dedi ki, bana 2 trilyon 800 bine sattığınız bu 58 dönüm yer değer kaybetti, cephesi 50 metre azaldı diye. Bana söz verdiniz, çöp kaldırılacak diye onu da kaldırmadınız. Birinden 2 trilyon, birinden 3 trilyon. Belediye tazminat ödemeye mahkum oldu. Böyle bir hikaye var mı, hiç duydunuz mu? Yani bursa yolunda 58 dönüm yeri verdik, üstüne de 2 trilyon 200 milyon para verdik. Herhalde başka bir örneği yoktur. Bu 5 trilyonu kim ödüyor? Şimdi Yalova Belediyesi ödüyor. Bunun gibi daha ne örneklerle karşı kaldık. Ama daha fazla vaktinizi almayacağım. Çünkü bir şikayet makamı değiliz, şikayet etmeye sızlanmaya hakkımız yok” diye konuştu.

 “ÜNİVERSİTE YALOVA’NIN GELECEĞİ OLACAK”

Koçal sözlerini şöyle sürdürdü; “Arkalarında iktidar gücü olmasına rağmen belediyeyi batağa sokanlar, ‘bunlar iktidar gücü olmadan başaramazlar’ demişti. İktidarların yapacağı şeyler de vardır. Diğer şehirlerde olduğu gibi Yalova üniversitesini kurma kararı aldılar. Hepsinden Allah razı olsun, biz bunun karşısında hiçbir zaman olmadık. Göreve geldiğimizde Yalova’nın 2 bin tane öğrencisi vardı. Üniversite bizim için önemliydi, öğrenci sayısının çoğalmasını arzu ediyorduk. Göreve geldiğimiz ilk icraatımız belediyeye ait 3 binayı üniversiteye tahsis ettik. Şu anda 5 bini geçen üniversite öğrencisi varsa bunun altında Yalova belediyesinin de imzası vardır. Yalova halkı üniversiteye sahip çıkıyor, sonuna kadar sahip çıkacak. Kimse başka yollar aramasın. Çünkü bu üniversite, Yalova’nın geleceği olacak. 20 bin üniversite öğrencisine ulaştığımız zaman Yalova ekonomisi bundan daha fazla nasibini alacak”

“50 MEYDANI KAYBETTİ YALOVA”

“GOP mahalle meydanı yaklaşık 500 milyar liraya mal oldu. Yani her ay faiziyle ödediğimiz 500 milyar lirayla bir meydan yapılabiliyor bu kente. 50 ay ödüyoruz, 50 tane meydanını kaybetti bu Yalova. Aynı GOP Meydanı gibi olacaktı. Yani bedelin ne olacağını anlatmak için sizlerle bu örneği paylaştım. Beton santrallerini bir yere topladık ve ciddi gelir elde ettik, servis minibüsçülerini düzen altına aldık, belgelendirdik. Buralardan da gelir elde ettik, kaynak oluşturduk. Şimdi galericileri şehrin dışında bir yere topluyoruz. Ondan da bir kaynak elde ettik. Yani derdimiz hem borçları ödemek, hem de yeni yatırımlar yapabilmek. 3 yılda 40 trilyon borç ödedik. Göreve geldiğimizde kapkaranlık bir Yalova vardı. Yalova halkının bir kent meydanı bile yoktu”

“NASIL BU KADAR DUYARSIZ OLDUNUZ BU KENTE”

Yalova’nın 3 yıl önce göreve geldiklerindeki durumunu anlatan Koçal, “Nasıl bu kadar duyarsız oldunuz bu kente? Şehit Ömer Faydalı Bulvarı’nı depremden sonra açmıştık. Çivi çakmadılar. Bir ay sonra ne duruma geldiğini göreceksiniz. O bulvar, Yalova’ya yakışacak, yoluyla, aydınlatmasıyla, ağaçlandırmasıyla, cephe düzenlemeleriyle” dedi. Koçal, yapılan spor salonu, saha projeleri, kamu yönetimi adına bir devrim olarak kabul edilebilecek ZAMBAK projesi hakkında bilgiler verdi. Koçal, “Yalova’da kangren haline gelmiş bir roman mahallesi var değil mi. Özellikle Bağlarbaşı mahallesinden gelen Yalova sevdalılarımız o mahallenin adam edilmesini, çeki düzen verilmesini talep ettiler. Kentsel dönüşüm adı altında bir proje hazırlandı. 385 konut yapılacak, oranın yapısına uygun, bunu Toki yapacak. Çünkü devlet desteği de okeylenmiş. Belediye meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum, 5,5 trilyonluk destek verdiler. Çünkü orası 3-5 sene sonra Yalova’nın kalbi olacak, oranın toparlanması ve desteklenmesi gerekiyordu” dedi.  

“TRAFİK SORUNUNU KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞİZ”

“Son yılda her gün 9 ev toplantısı yaptım. Bu ev toplantılarında bana söylediğiniz en öncelikli mesele trafik ve otopark meselesidir dediniz. Haklıydınız, böyle olduğunu biz de biliyorduk. Bunun için 2 sene beraber bir ulaşım master planı çalışmasını başlattık. Peki ne oldu? Bir karar vermemiz gerekiyordu, yapar gibi mi yapacaktık, yoksa kökünden bu işi çözecek miydik? Biz bu işi kökünden çözeceğiz, ‘mış’ gibi yapmayacağız, dedik.  Biz Yalova’daki araçlara mı çözüm arayacağız, yoksa insanların ulaşımına mı çözüm arayacağız? Türkiye’de pek çok kent araçlara çözüm aramaya kalktı, işte bakın İstanbul’a, neler yapıldı son 8 yılda değil mi? Ama çare oldu mu, olmadı. Çünkü araç sayısı yapılandan fazla artıyor, çare olmuyor ki. O zaman dedik ki, biz radikal bir karar alacağız, araçlara çözüm aramayacağız, araçları göz ardı edeceğiz, biz insanların ulaşımını göz önüne alacağız. Şimdi aldığımız bu kararların hepsini eş zamanlı olarak hayata geçirmek üzereyiz. Biz kendimizi bağladık Dünya Sağlık Örgütü’ne bir söz verdik. 5-6 Ekim tarihlerinde Dünya Sağlık Örgütü’nün, Dünya sağlıklı kentler birliği toplantısının Yalova’da yapılmasını talep ettik, kabul ettiler. O kongre Yalova’da yapılırken, adına organik ulaşım dediğimiz eş zamanlı projeleri devreye koyacağız”

“SİZLERDEN ORGANİK ULAŞIM İÇİN DESTEK İSTİYORUM”

“O zamana kadar yeni çevre yolunu bitireceğiz. Terminalden başlayacak, köprüyü geçip Toki’nin önünden Özden mahallesine çıkacak, yeni çevre yolumuz devreye girecek. Toplu taşıma araçlarımız revize olacak. Hepsi modernize, engellilerin binebileceği düzeyde olacak. Yeni büyük araçlarımız olacak. 1 saat içinde kaç kere binersen bin, 1 kere para ödeyeceksin. Hani İstanbul’daki Akbil gibi. Yani 41 km bisiklet yoluyla, akıllı bisikletleriyle, toplu taşıma organizasyonu ile genişleyen kaldırımları ve birçok alt projeyi bu ekim ayında devreye sokuyoruz. İftiharla söylüyorum, Türkiye önümüzdeki yılbaşından itibaren Yalova’yı konuşacak. Türkiye’de ilk defa Yalova, bu ulaşım meselesini çözen kent haline geldi diye. Ama sizden bir destek istiyorum. Bu uygulamaya konulduğu zaman birkaç ay bazı hemşerilerimiz sıkıntı çekecek. Çünkü yıllardır alıştıkları, 500 metre öteye arabayla gitme alışkanlığından vazgeçmek zorunda kalacaklar. Uzun yılların bu zihniyetini değiştirirken biraz rahatsız olacaklar. Araçlarını şehir merkezinin dışında bırakacaklar. Şehir dışına büyük otoparklar inşa edilecek, şehir içine de yapıyoruz ama şehir içinde benim acele işim var, ben girmek istiyorum acelem var, bunu kendimde hak görüyorum diyen, bedelini ödeyecek. Başka çaresi yok bu işin. Biz bu işi çözeceksek, elbirliğiyle biraz zahmete girerek çözeceğiz”

“2 KEZ GÖREVE GELDİK, 2 İMTİHAN YAŞADIK”

“Cenabı Allah bizi bu dünyaya imtihan için yolladı. Her birey öbür dünyada hesap verecek. 2 kere göreve geldik, ikisinde de bir imtihanla karşı karşıya olduğumuzu biliyorum. 1.imtihanımız depremdi, altından en iyi şekilde kalktığımızı düşünüyorum. 2.imtihanımız belediye idi. 3 yıl geçmeden o enkazın da altından kalktık. Ama şimdi başka bir hedefimiz var. hedefimiz 2023 yılı. 2023’te artık bu kadar imtihanlardan geçtikten sonra bu da bizim ustalık dönemimiz olacak diyorum. 2023, cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılıdır. Biz Yalovalılarla ekip arkadaşlarımızla beraber 2023’e hazırız. O yıllarda Yalova’nın nüfusunun 250 bine ulaşacağını biliyoruz. Biz 250 binlik Yalova’nın plan projesini, içtihatlarını, gelişme planlarını, ihtiyaç olmadan, 250 binlik nüfusa ulaşmadan ihtiyaçlarını şimdiden planlıyoruz”

“TERMİK SANTRALLERİ DE, VOPAK’LARI DA YAPAMAYACAKLAR”

“İstihdam dediler, Yalova’yı tersaneye dönüştürdüler. Israrla söylüyorum, o tersanelerin bu kente bir faydası yok. Orada 5 bin 10 bin insan çalışıyor, kaç tane Yalovalı var. olmaz, neden olmaz? bizim çocuklarımız okuyor, en kötüsü üniversiteye gidiyor. Üniversiteye giden çocuk, elinde çekiçle orada asgari ücrete çalışmaya talip olmuyor ki.  Sadece tersane mi? Biz diyoruz ki, Yalova mutlu olacak, insanlarıyla mutlu olacak, ama onlar bu kenti çöplüğe çevirmek istiyorlar, bu kenti sahipsiz zannediyorlar. Hayır, işte Yalova burada, bu kentin sahipleri burada. Termik santralleri de yapamayacaklar, Vopak’ları da yapamayacaklar. Yalova’yı İstanbul’dan da koparamayacaklar, uçak parasına İstanbul’a gitmeye mahkum ediyorlar Yalova’yı. Yalovayı sahipsiz zannettikleri için yapıyorlar. Hayır, bu kent İstanbul’un, İzmit’in, büyük metropollerin çöplüğü olmayacak. Buna Yalova müsaade etmeyecek. Yalova’ya sahip çıkanlar buna müsaade etmeyecek”

NASIL BİR YALOVA?

“Peki nasıl bir Yalova olmalı? Hangi sektör bu kentle bir bütünlük içinde olabilir. O sektörün ürettiği katma değer, o şehirde çalışan insanların cebine yansır? Siz eğer bu kenti tersane kenti yapmak isterseniz, oradaki mahkumiyetiniz asgari ücrettir. Eğer siz bu kenti yüksek teknolojili, yüksek katma değer üreten sektörlerle bütünleştirirseniz, o zaman o sektörde çalışan insanların alacağı yüksek ücrettir. Çocuklarımız okuyor ama aldıkları kentte kendilerinin alacağı ücrete uygun iş bulamıyorlar. O zaman ne yapacağız, teşvik edeceğiz. Bunun yeri yalova’dır, Yalova olmak zorundadır. Yalova insan potansiyeli ile çevresel değerleri ile doğal güzellikleri ile Marmara’nın kalbi, bu ülkenin kalbi olma özelliğiyle, yüksek teknolojili, katma değeri yüksek sektörlerin büyütülebileceği bir kent olabilir. Ki böyle olsun ki, bu kentte yaşayan insanlar yüksek ücretle çalışır hale gelsin. O zaman Yalova mutlu Yalova olacak” dedi. Yalova’nın turizm kenti olma özelliğinin de var olduğunu ifade eden Başkan Koçal, eski  arboretum alanında 5 yıldızlı bir otel yapılacağını, bu gibi yatırımlarla önümüzdeki dönemde kente gelen turist sayısının milyonları bulacağını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim