Bu sene Gençlik Haftası ile beraber 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da kutlama programına alındı. Geçmişte 19 Mayıs kutlama programları statlarda törenler ile yapılıyordu. Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda sadece bir gün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak değil de bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacağı söylenmişti. Bunun üzerinde Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde toplamda 3 gün sürecek etkinlikler 16 Mayıs günü yapılan yarışmalar ile başladı.

Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen program ile başlayan etkinlikler oynanan yarışmalar ile heyecanı doruğa çıkarttı. İlk olarak Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Eray Koç, Atatürk’ün Gençliğe hitabesini okudu. Ardından koro şeklinde Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okundu. Öğrencilerden Selvi Köylü ‘Şu Sonsuz Koşu’ adlı şiiri seslendirdi.

Okunan şiirlerin ardından, sınıflar arası halat çekme ve misket taşıma yarışmaları yapıldı. Halat çekme yarışına katılan öğrenciler kıyasıya mücadele ederek tur atlamak için ter döktüler. Yapılan halat yarışı çekişmeli anlara sahne oldu. Yarışmacılar kadar izleyenleri de heyecanlandıran oyunda 9/K, 9/L, 9/İ, 9/C, 9/N ve 9/A sınıfları ilk gün yarışmalarını kazanan taraf oldular. Yarışmayı kazanan sınıflar ertesi gün yapılacak olan etkinliklerde mücadele ederek finale çıkacaklar.

Etkinliklerin ilk gününde halat yarışmasından sonra ise misket taşıma oyunu yapıldı. Çok ilginç anlara sahne olan yarışmayı pür dikkat izleyen yarışmacılar kendilerini gülmekten alamadılar. Etkinliklerin 3 gün süreceğini belirten yetkililer yapılan böyle etkinliklerle okulun kaynaşmasının daha iyi olduğunu söylediler.

 


 

 

Editör: TE Bilişim