‘En farklı 19 Mayıs’ta, kutlamalar sabah 10.00’da başlıyor. Bu yıl ilk defa ‘Gençlik Haftası’ adı altında gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, bugün sabah 10.00’da Vali Esengül Civelek’in de katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak.

Tüm gün şenlik var

Meydanda yapılacak etkinlikler, bir öğrencinin şiir okuması, halk oyunları gösterileri, ritm ve gösteri grubu etkinliği, Gençlik Merkezi Müzik Grubu konseri, akrobasi grubunun gösterileriyle devam edecek. Program kapsamında, saat 11.00’de meydanda ‘sokak tenisi’ etkinliği gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Paşaköy Atış Poligonu’nda ise ‘Gençlik Kupası Atış’ organizasyonu yapılacak. Saat 12.00’de Kapalı Spor Salonu’nda Yıldız Erkekler Voleybol Play-Off maçları başlayacak ve akşam saatlerine kadar sürecek. Gazipaşa Halk Plajı, yani Akasya Plajı’nda ise 14.00-17.00 arasında plaj voleybolu ve plaj futbolu maçları yapılacak.  Gazipaşa Caddesi Lunapark yanındaki mini anfide 19.00-21.00 saatleri arasında ise Gençlik Şöleni var. Şölende, şiir dinletileri, halk oyunları gösterileri, Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleri, spor ve akrobasi grubu gösterileri gerçekleştirilecek.

Salı günü etkinlikler son buluyor

Etkinlikler Pazar günü Gençlik Merkezi’nde yapılacak çeşitli aktivitelerle sürecek. Pazartesi günü de sabah 11.00’de HEM’de Liseler arası Tiyatro Şenliği ve Gençlik Merkezi’nde yapılacak etkinliklerle kutlamalar sona erecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yalova Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Anadolu Lisesi, EML, TUFAG, İl Sağlık Müdürlüğü, İl İzci Temsilciliği ve çeşitli Stk’lar, kutlamalara katılacak.

 

Editör: TE Bilişim