Güneyköy heyeti kendilerinin kardeş köyü olan Dağıstan'da bulunan Kikuni Köyü'ne giderek burayı gezdiler. Gezi ile ilgili bir açıklama yaparak burada yaptıkları gezide kendilerine ilgi gösteren herkese teşekkür eden Güney Köy Muhtarı Alpay Tekin, "Bir süre önce Dağıstanlı yazarlar; Kafkasların Yüzü Dergisi sahibi Sabir Nurmuhamadov ve Hakikat Gazetesi yazarı Muhamad Kebedov köyümüzü ziyaret etmişti. Burada Güneyköy ile Kikuni köyünün kardeş köy olma fikri ortaya atılmıştı. Böylece, kardeş köy ilişkileri başlayınca, Kikuni Köyü Muhtarı Mahaç Muhamad Osmanov, bizden evvel davranarak ilk daveti yaptı. Biz de davete icabet ederek Dağıstan’a bir haftalık gezi düzenledik. Bu konuda Güney Köyü halkına yaptığımız duyuru neticesinde geziye katılmak isteyenler belirlendi ve sekiz kişilik bir heyetle Dağıstan gezisini gerçekleştirdik.

 Bu bir haftalık Dağıstan gezimizde kardeş köyümüz olan Kikuni’nin yanı sıra Dağıstan’ın birçok köylerini ve tarihi yerlerini de görme imkânını bulduk. Tabii ki bizler de kardeş Kikuni Köyü Muhtarı ve heyetini davet ettik.

Kikuni Köyü’nde ve Gergebil İlçesi’nde, dedem Şeyh Muhammedül Medeni ve Şeyh Şerafettin’in yaşadıkları mekânları görünce çok duygulandım. Bu mekânlar akrabaları ve yöre halkı tarafından hala müze gibi muhafaza ediliyor ve buraya birçok ziyaretçinin geldiği de söyleniyor.

Bu gezimizde, Dağıstan’a ayak bastığımız andan itibaren, dönüş gününe kadar bizlere büyük ilgi göstererek yanımızdan ayrılmayan, başta Kikuni Köyü Muhtarı Mahaç Muhamad olmak üzere; oğulları Ramazan ve Ahmed’e, Şeyho Muhamad’a, Nasir’e, İslam’a, Şeyhoların babaları Osman’a, anneleri Zulhiccat’a, İsmail’e, oğlu Muhamad’a, Kurban’a, Türk Ahmet’e ve burada isimlerini sayamadığımız tüm akraba ve dostlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yine bizlere büyük ilgi gösteren Zobotlu Köyü’ndeki akrabalarımız; Abdurahman’a, Hacı’ya, Muhamad’a, Hakim’e, Habib’e, Arif’e, Şamil’e ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ayrıca, kardeş köy olayına vesile olanlara ve bizlere büyük ilgi gösteren, Dağıstan’da Avarca yayın yapan Hakikat ile Millat Gazeteleri yöneticilerine, çalışanlarına ve Dağıstan gezimizi kaleme alarak bu dergiyi hazırlayan Şahabettin Özden’e teşekkür ediyor, ‘Barkala’ diyoruz" dedi.  

Editör: TE Bilişim