Prof. Dr. Hatiboğlu, “Biz bunun duyurulması için her türlü çabanın sarfedilmesini çok olumlu değerlendiriyoruz. Amacımız yeni kurulan fakültemize öğrencilerin rağbet göstermesini sağlamaktı. Kurulma aşamasında olan bir Yalova İlahiyat Vakfı aracılığı ile fakültemizi tercih edecek öğrencilere cazip imkanlar sunmaktı. Bunun duyurulmasında da başarılı olduk” diye konuştu.

 

Web sitesindeki ibare düzeltildi

 

Konunun spekülatif bir şekilde ulusal basının gündemine gelmesinin ise web sitesindeki duyuruda yer alan, “Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1 Ekim 2012 tarihinde eğitim-öğretime başlayacak öğrencilerine çok cazip imkânlar sunuyor” cümlesi olduğu ifade ediliyor. Söz konusu ibareye dün öğle saatlerinde, “Yalova İlahiyat Vakfı’nın katkılarıyla” kelimeleri eklendi. Bunun ardından açıklamada bulunan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, 60 öğrenci ile eğitim öğretime başlanacağını, fakülteyi tercih edecek öğrencilerden, YGS-4 puan türünde ilk 3 bine girenlere aylık 1000 TL, ilk 6 bine girenlere 500 TL, her tercih eden öğrenciye de 250 TL karşılıksız burs, bunun yanı sıra ön anlaşma yaptıkları 4 Suudi Arabistan üniversitesinde 4 ay süreyle pratik dil imkanı gibi avantajlar sağlanacağını dile getirdi.

 

Vakıf 480 bin TL’yi gözden çıkarmış

 

Dekan Hatiboğlu, öğrencilere bu imkanları sağlayacak olan vakfın ise henüz kurulma aşamasında olduğunu, içinde hem üniversiteden hem de Yalova’dan çeşitli duyarlı isimlerin yer alacağını kaydetti. Böylece vakfın henüz kurulmadan aylık maksimum 60 bin TL, ilk eğitim yılı için ise toplamda yine maksimum 480 bin TL’lik bir maddi yardımda bulunmayı göze aldığı ortaya çıkıyor. Zira, fakülteyi tercih edecek 60 kontenjanın tamamının ilk 3 bin içinde yer alan öğrencilerden meydana gelmesi gibi bir durumda, yapılacak karşılıksız burs miktarı 480 bin TL’yi bulacak.

 

“Bu diğer öğrencileri dışlamak değil”

 

Dekan Hatiboğlu, Yalova’nın Arap turistlerin yoğun olarak tercih ettiği bir kent ve Yalova Üniversitesi’nin de genç yaşına rağmen iddialı bir üniversite olduğunu kaydederek, “Mekke promosyonu gibi haberler sansasyonel nitelikte haberlerdir. Bunları inceleyip gerekli hukuki çalışmayı da yapacağız. Ama neticede bu haberler bizim tanınmamızı sağladı, yapanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bu vaatlerin hiçbirisinin üniversite bütçesinden karşılanmayacağının altını çizen Dekan Hatiboğlu, “Bu ilk yıla özel ve İlahiyat Fakültesi’nin tanıtılması amacıyla yapılan bir uygulamadır. Ayrıca diğer öğrencileri dışlayan bir şey değildir. Tüm üniversitelerin ilahiyat fakültelerinde kurulan vakıflar vardır, bunlar desteklerini öğrencilere verirler. Gönül ister ki sadece bu bölümler için değil tüm bölümler için olsun, ama bu bir talep meselesi” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim