Analiz sonuçlarına göre Yalova merkezinde Su Ürünleri Plajı, Çiftlikköy’de Halk Plajı, Altınova’da Saralkent sahilinde denize girmek sağlık açısından risk oluşturuyor. Bu plajlar, denize girmenin yasaklanması gerektiğinin belirtildiği, fecal streptokok değeri açısından 1000 olan limit değerin üzerinde kirlilik içeriyor. Çınarcık’taki Üçreis Özenler Mevkii plajı da risk sınırında bulunuyor. Analiz yapılan 14 plajdan 8’i temiz, 4’ü kirli fakat girilebilir, 3’ü ise girilemeyecek derecede risk içeriyor.

 

3 plaj denize girilemeyecek derecede kirlilik içeriyor

 

Plajlara kıyı deniz suyunda yapılan analizlerde ‘denize girilmesi yasaklanmalı’ derecesi için total koliform (TK) değerinin 10 bini ya da fecal streptokok (FS) değerinin 1000 değerinden yüksek olması gerekiyor. FS değeri Su Ürünleri Plajı’nda 1540, Akasya Park Plajı’nda 1400, Çiftlikköy Halk Plajı’nda 1050, Çınarcık Üçreis Özenler’de ise 955 olarak ölçüldü.  Altınova’da da Saralkent sahilinin 1364’lük fs değeri, plajın denize girilemeyecek derecede kirli olduğunu ortaya koyuyor.

 

Girilebilir ancak ‘kirli’ 4 plaj var

 

Denize girilebilir ancak ‘kirli’ olan plajlar ise Yalova merkezinde Kamplar Bölgesi Plajı,

Çiftlikköy’de Başkent 3 plajı, Armutlu’da Fıstıklı ve Mit Kampı plajları olarak göze çarpıyor.

 

Yalova genelinde 8 plaj temiz

 

Bazı plajlardaki analiz örnekleri ise bu plajların girilebilir olduğunu ortaya koyuyor. İl Merkezindeki temiz plaj, Araştırma Halk Plajı. Araştırma Plajında total koliform 10, fecal streptokok değeri 36 olarak belirlendi. Armutlu Yılandar Plajı ve İhlas Tatil Köyü Plajı da temiz plajlar arasında. Ancak TK değeri kirlilik sınırına yaklaşan Mavi Bayrak Takip noktası olan İhlas Tatil Köyü plajının Mavi bayrak konusunda bu sezon geçer not alması zor görünüyor. Yine Çınarcık’taki tüm plajlar, girilebilir derecede temiz olarak görünüyor. Çiftlikköy Aydınkent-Ceylankent Plajı da temiz plajlar arasında.

 

 

Editör: TE Bilişim