Bu yıl ikincisi düzenlenen Polimer Günleri üç günlük bir programı kapsadı. Üç gün boyunca Polimer Günleri’nde birbirinden farklı şirketlerin deneyimlerini ve bilgilerini paylaştı. Polimer Günleri’nin kralbet ikinci gününde Folyoterm Ambalaj Tic.  L.T.D.  Şirketi, VİKO Elektrik Elektronik END. SAN. TİC. A.Ş. , AKÇA Group şirketleri katıldı.

Polimer Günleri’nin ikinci günün konuşmacısı Folyoterm Ambalaj Tic.  L.T.D.  Şirketi adına Feyza Anıktar yaptı. Anıktar “ Plastik çevreyi kirletir mi? Diye sorarsanız. Hayır plastik çevreyi kirletmez. Biz çevreyi kirletiriz. Biz o pet şişeyi çevreye atmasak çevre kirlenmez. Plastik çöp değildir değerli bir ham maddedir. Plastik üretimi ile kullanılmayan ve doğayı kirletecek olan petrol atıkları değerlendirilmekte, fosil esaslı yakıtların harcanması azaltılmakta ve gıda kayıplarının ekonomik olarak önlenmesi sağlanmaktadır.  Plastik kullanılarak dünyadaki gıda kayıpları önemli oranda azaltılmıştır.

Türkiye’de ambalaj sanayisi büyük bir gelişim göstermiştir. Özellikle 80’lerden sonra büyük bir gelişme yaşandı plastik ambalaj kullanımında, son yirmi yılda alışveriş merkezilerinde sayılarının artması sizlere ambalaja olan ihtiyacın ne denli arttığını gösterecektir.” dedi.

Polimer Günleri’nin üçüncü gününde Araştırma Geliştirme Merkezi Teknolojileri Aile Lideri Dr. Mustafa Sezer özgeçmişi hakkında bilgi vermesinin ardından Arçelik’in tanımı ve AR-GE hakkında genel bilgilendirmede bulundu.

 

Editör: TE Bilişim