Yalova'nın turizm merkezi Çınarcık 01 Haziran 2016 Çarşamba gününden itibaren toplu taşımada akıllı kart kullanımına geçecek. 
Çınarcık Belediyesi aldığı bir kararla belediyeye ait otobüslerle yapılan toplu taşıma hizmetinde parayı aradan kaldırıyor. Belediye otobüslerine bundan sonra sadece akıllı kartla binilebilecek. =1 Haziran 2016 gününde başlayacak olan uygulama ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgilere yer verildi, " 01.06.2016 tarihinden itibariyle belediyemize ait toplu taşıma araçlarında nakit para uygulamasına son verilecektir. Akıllı kartı olmayan vatandaşlarımızın bu tarihe kadar Belediye Hizmet Binamıza gelerek Akıllı Kart Biriminden kartlarını temin edebilirler.Vatandaşlarımızın Akıllı Kart birimine müracaatlarında Nüfus Cüzdanı ve kartının türüne göre (Öğrenci Belgesi ; Engelli Raporu ; Şehit yakını,gazi ve yakını) getirmeleri rica olunur" 
Uygulama sadece belediyeye ait otobüsleri kapsayacak. İlçede yolcu taşıyan özel yolcu minibüsleri ise nakit kullanımını sürdürecek. 
Editör: TE Bilişim