Yalova Barosu Başkanı Cevdet Bekler’in ve 14 baro avukatının sahne aldığı 6 skeç, salonu dolduran tiyatro severlerden büyük alkış aldı. Sahnedeki hukukçuların performansı ise değme tiyatroculara taş çıkardı. Baro Başkanı Cevdet Bekler, oyunun 3 aylık bir hazırlık süreci sonrasında ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu güzel organizasyonun fikir ‘anası’ baro kadın komisyonu başkanımız Yasemin Pasin oldu.

Kendisini bu fikirden vazgeçirmek için o kadar uğraştım ki, başaramayınca bunun öyküsünü de skeç olarak oyuna katmaya karar verdik. Ekrem Bozgül hocamızın büyük katkısıyla oyunu sahneledik. Oyunu tamamen doğaçlama oynuyoruz. Amacımız hukuk sisteminde var olan olaylara, yaşanan aksaklıklara, günümüzde hukuğun uygulanmasında gelinen noktaları hicvederek dikkat çekmek.

Arkadaşlarımız çok fazla da zorlanmadılar, çünkü zaten sahnedekilerin büyük çoğunluğunu bizzat mesai içinde yaşıyoruz. Hatta bazı skeçlerdeki esprilerin sertlik dozajını da azalttık. Yeniden sahnelemeyi istiyoruz” diye konuştu. Oyunda Fenerbahçe’nin şike davasından, acemi avukatın icra müdürlüğündeki hikayesine birbirinden güzel 6 farklı skeçte, 14 avukat ve Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’ndan 7 öğrenci rol alıyor.

 

Editör: TE Bilişim