Geçtiğimiz yıl içerisinde yeni binasına taşınan Yalova Devlet Hastanesi, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında vatandaşların hizmetine girmişti. Yapımı sırasında yeri ve zeminiyle ilgili birçok tartışmanın olduğu hastanede önceki günlerde korkutucu bir görüntü meydana geldi. Hastane’nin bulunduğu bölgedeki kaldırımlarda ve yolun bir bölümünde çöküntüler meydana geldi. Çöküntülerin ortaya çıkmasının ardından yetkililer problemin ortaya çıktığı bölümü emniyet şeridi ile kapattı ve minibüslerin vatandaşları aldığı yer değiştirildi. Olayın duyulmasının ardından Hastane’nin kurulduğu yer ve zeminiyle ilgili yapılan tartışmalar yeniden alevlendi.

“Hastane bu tarafa doğru sürekli kayıyor” 

Olay ile ilgili Yalova Gazetesi’ne konuşan minibüs esnafı Emre Seyrek, “Bu yavaş yavaş çökmeye başladı. Önce şu simit tezgahının olduğu kaldırım gelmeye başladı. Ondan sonra yolda çöküntü olmaya başladı. Karşı kaldırımda aynı şekilde kaymaya başladı. Bu asfaltın altı boş olduğu için hastaneye bu tarafa doğru sürekli kayıyor. Asfaltta sıkıntı var. 3 gündür biz vatandaşla birlikte mağduruz. Ne esnaf işini yapabiliyor ne de vatandaş hizmetini alabiliyor” dedi.

Başkan Erbul; Karar Yeniden Değerlendirilerek Kaldırılmalı Başkan Erbul; Karar Yeniden Değerlendirilerek Kaldırılmalı

Yol güzergahlarının da değiştiğini söyleyen Seyrek, “Normalde kalkış yerimiz çöküntü olan yerdi. Safranyolu araçları oradan kalkıp arka tarafa doğru Doğan Park Evleri’ne çıkıyordu. Şimdi Safranyolu araçları buraya giremiyor. Yolcu mağdur ve bir oraya, bir buraya geliyor. Bu soğukta yolcu da mağdur biz de mağduruz” ifadelerini kullandı. Yetkililerin yolu 2-3 güne kadar açacaklarını söylediklerini belirten Seyrek, “Ama bu 2-3 gün işi değil. Aynı şekilde Safranyolu asfaltı da bozuk. Bu asfaltları yapan kişilerde aynı insanlar” şeklinde konuştu.

Gürel: Yollarda Ciddi Çökmeler Var Gürel: Yollarda Ciddi Çökmeler Var

Hastane’den Korkutan Görüntüler Foto Galeri: Hastane’den Korkutan Görüntüler

Kaynak: Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel