Peki karşı tarafta soğutan o hareketler nelerdir dersiniz? İlişkiden ilişkiye değişir elbette. Bu konuda pek çok kişiye danıştık ve kendi deneyimlerinden bize birkaç örnek versin istedik. Ortaya inanılmaz uzun bir liste çıktı. Bize düşen, bu listeyi toparlamak, özetlemek oldu. Pudra.com sayfalarında okuyacağınız bu “ilişkiden soğutan hareketler” listesi yüzde yüz Jestbahis yaşanmış gerçeklerden oluşmaktadır. 
Bir ilişkiye başlarken ya da ilişkinin ileriki aşamalarında partnerinizde gördüğünüz bazı tutum, davranış ve özellikler sizi o ilişkiden soğutabilir. 
Peki karşı tarafta soğutan o hareketler nelerdir dersiniz? İlişkiden ilişkiye değişir elbette. Bu konuda pek çok kişiye danıştık ve kendi deneyimlerinden bize birkaç örnek versin istedik. Ortaya inanılmaz uzun bir liste çıktı. Bize düşen, bu listeyi toparlamak, özetlemek oldu. Okuyacağınız bu “ilişkiden soğutan hareketler” listesi yüzde yüz yaşanmış gerçeklerden oluşmaktadır. 
Pis kokmak
Erkeğin pis kokması kadınlar için müthiş iticidir. Siz bakmayın, erkeğin teridir onu çekici kılan demelerine… Sadece bilimsel bir gerçeği çarpıtmaktan kaynaklanıyor bu görüş. Buram buram parfüm kokan değil, sadece temiz kokan erkeklerdir kadınların istediği. 


Yatak için sabırsızlık
Henüz ilişkinin çok başlarındayken sadece kahve içmek için anlaştığınız halde, kendinizi yatakta bulduysanız alın size soğutucu neden. Bir de her buluşmada sürekli “benim eve gidelim mi?” diye ısrar eden erkek tipleri vardır. Sevgili aceleci erkekler, hiç çekilmiyorsunuz, bilesiniz. 


Yatak için sabırsızlık
Henüz ilişkinin çok başlarındayken sadece kahve içmek için anlaştığınız halde, kendinizi yatakta bulduysanız alın size soğutucu neden. Bir de her buluşmada sürekli “benim eve gidelim mi?” diye ısrar eden erkek tipleri vardır. Sevgili aceleci erkekler, hiç çekilmiyorsunuz, bilesiniz. 

Sarhoşluk etkisi
Sıcak bir bar ortamında beş kadeh tekila içtikten sonra aradığı kadının siz olduğunu söylüyorsa… İlk görüşte aşk bu olmasa gerek, değil mi? Ayılınca gel! 


Sadece seks için birliktelik
Ciddi bir ilişki arıyorken, partneriniz sizinle sadece seks yapmayı tercih ettiğini söylüyorsa… Ya da bunu hareketleriyle açıkça belli ediyorsa… Bırakın duygusal ilişkiyi, cinsel ilişkiden de soğutur! 

Abartılı romantizm
Olur olmaz yerde çiçek almak, herkesin içinde size romantizm gösterisine maruz kalmak, sürekli hediyelere boğulmak… “Bunun neresi kötü” diyebilirsiniz. Ama aşırı ilgiden hoşlanmayan biriyseniz vıcık vıcık sevgi ve ilgi gösterilerinden bunalabilirsiniz. 

İlgisizlik
Bu, pek çok kadının ilişkisinde, özellikle evliliğinde şikayetçi olduğu konulardan biri. Sevdiği kadına kendini kabul ettirene kadar olmadık taklalar atan erkeğin nasılsa kaybetme korkusu yok hissiyle eşini umursamaması, kadın için ilişkiden soğutan başlıca sebeplerden. 

Yalan
Sadece kadın erkek ilişkisinde değil, arkadaşlık, ebeveyn çocuk ilişkisinde de sorun çıkmasına yol açan bir tutumdur yalan söylemek. Pek çok evliliğin yalan yüzünden bittiği bir gerçek. Ne de olsa aldatma da bir yalan. Birlikte olduğu erkeğin yalanını yakalayan kadın, için ilişkide soğuma aşaması başlamış demektir. 


Tutarsızlık 
Sözleriyle yaptıkları birbirini tutan erkekleri sever kadınlar. Pek çok konu hakkında ahkam kesip iş eyleme gelince bambaşka biri olan erkek tipi kadınları ilişkiden soğutur. Mesela her fırsatta ne kadar özgürlükçü bir erkek olduğundan söz eden, ama iş partnerinin özgürlük hakkını tanımaya gelince maçoluk kılıçlarını kuşanan bir erkek kadar çekilmezi var mı? 

Kıskançlık ve anlayışsızlık
Hanımlar, beyler, kıskançlık masum bir duygu değildir! Kıskançlık sevmek ileri gelmez! Bu gerçekleri bilerek yolumuza devam edelim. Kıskançlık, partnerinin yaşam hakkına saygı göstermemek, onu kendi sınırlarının içinde tutmaya zorlamaktır. Her davranışı kontrol edilen, kıskançlık krizlerine maruz kalıp, umduğu anlayışı göremeyen kadın için o ilişki bitmiştir aslında. 

Anne ekseninde yaşam
Annesinin kuzusu olmayı sürdüren erkekle birliktelik, ilişkide o annenin gölgesinin hep var olmasına yol açar. Sürekli annesinden gördüklerini tekrarlayan, birlikte olduğu kadından da annesinin davranışlarını bekleyen (yemeği annesinin usulü pişirmesi, hastalığında ona annesi gibi davranması gibi) erkekler, buz gibi soğutur kadını ilişkiden.
Editör: TE Bilişim