“Kocalarımıza Anlatın” adlı proje ile, Yalova’da erkek yoğun kahvehane gibi mekanlara gidecek olan proje ekipleri, bu konuda bilgilendirme çalışmalarında bulunacak.

Bunun Yalova’da bir ilk olacağını belirten Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yalova Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de projeye katkı sağlayacağını dile getirdi. Anıl, “Aile içi şiddetin önlenmesi, kadın ve çocuğa şiddetin azaltılmasıyla ilgili farkındalık yaratılması için Kadın Meclisi olarak daha önce yürüttüğümüz projeler kapsamında kadınlarımızla sık sık bir araya geliyorduk.

Onlarla yaptığımız konuşmalarda bizlere, ‘bizden daha çok bunu kocalarımıza anlatın’ talebi geldi. Dolayısıyla böyle bir projenin adının da ‘Kocalarımıza anlatın’ olmasının ilgi çekeceğini düşündük” diye konuştu. Anıl, projeyle ilgili olarak şehir içindeki kahvehanelere, okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik broşürler hazırlanacağını, mümkün olduğunca çok, erkeklerin bulunduğu mekanlarda kadına şiddetin önlenmesi için çalışmalarda bulunacaklarını, ailenin korunmasını anlatacaklarını söyledi. Toplantıda şiddetin önlenmesinin, toplumun en temel öğesi olan ailenin bilinçlendirilmesiyle, toplumun diğer yapı taşlarına da yansıyacağı, bu konuda bir bilinç oluşturulabileceği ifade edildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim