YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser Türkiye’de kadınların bilgisayar ve interneti daha etkin kullanmaları, teknoloji sayesinde kendilerini geliştirmeleri ve girişimcilik ruhu kazanmalarına katkı sağlamak amacıyla Intel, Fütüristler Derneği ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında başlatılan,  yerelde Bitki Bilimleri Derneği, YTSO Kadın Girişimciler Kurulu ile Yalova Üniversitesi işbirliğinde yürütülecek “Tekno Kadın Programı” eğitimlerine tüm girişimci kadınları davet etti.

 

Uzuneser “14-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında toplam 40 Kadına bu eğitimlerin ulaştırılması planlanıyor. Eğitimler Tekno Kadın Eğitmenleri Lütfü Lüleci ve Fatih Mehmet Ekler tarafından verilecek. Eğitim sırasında katılımcılar birçok başarı hikâyesiyle ve başarılı kadın girişimci ile bir araya gelecek. Tekno Kadın Programı kendini geliştirmek isteyen her yaş ve her meslekten kadının teknolojiyle yakınlaşmasını, teknolojiyi günlük hayatında daha iyi kullanır, teknolojiden daha fazla yararlanır hale gelmesini ve ekonomiye etkin katılımlarını sağlamayı hedefliyor. Aresbet Bilgisayar ve internetten daha etkin bir biçimde yararlanarak kadınlar zamanlarını daha etkin kullanabilecek, farklı projeler üretebilecek, kendileri ve toplum için çok daha faydalı bireyler haline gelecektir” dedi.

 

Eğitim içeriğine ilişkin detayları açıklayan Süheyla Uzuneser eğitime katılmak isteyen kadınların 10 Mayıs 2012 Perşembe gününe kadar Yalova Ticaret ve Sanayi Odasından Hande Güngörür [email protected] ile irtibata geçerek http://ytso.org.tr/Haberler/haberdetayk.aspx?HaberID=877  adresindeki başvuru formunu doldurup göndermelerinin yeterli olacağını belirtti.

 

Eğitim Programı İçeriği

Eğitim 1: Güvenli İnterneti Kullanımı

Kadınlarının, temel bilgisayar ve internet kullanım becerileri kazanmasına ve güvenli kullanım ilkeleri konusunda bilgi sahibi olmasına yardımcı olmak;

 

Eğitim 2: Bilgisayarda Temel Uygulamalar Geliştirme

Temel bilgisayar ve internet becerisine sahip (birinci aşamayı geçmiş) Kadınların farklı görevleri yerine getirmede temel uygulama yazılımlarını etkili biçimde kullanabilmelerine yardımcı olacak beceriler kazanmalarını sağlamak.

 

Eğitim 3: Teknoloji ile Girişimcilik

Uygulama yazılımları ile interneti rahat kullanabilen (birinci ve ikinci aş amayı geçmiş ) Kadınlarının işlerinde teknolojiden daha etkili biçimde yararlanmalarına, hobilerini farklılaştırmalarına ya da geliştirmelerine ve teknolojiyi kullanarak giriş imcilik becerilerini geliştirmek.

 

Editör: TE Bilişim