Katılımı oldukça yüksek olduğu konserde Gurup Yaşam dinleyenleri bir hayli coşturdu. Konser öncesi Yeniyaşam Engelliler Derneği başkanı Murat Arslanhan’da bir konuşma yaptı.  

Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi konferans salonunda Yeni Yaşam Engelliler Derneğinin engelli vatandaşlar onuruna düzenlediği etkinlik çerçevesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen bir konser verildi. Katılımın oldukça yüksek olduğu konser’de salon tamamen dolarken çok sayıda vatandaşta konseri ayakta takip etti.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği adına düzenlenen engellilerden oluşan Gurup Yaşam bu yıl dokuzuncu konserini icra etti. Gurup şefi Ertan Aydın yönetimindeki ritim perküsyon konseri dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Konser öncesinde bir konuşma yapan Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği başkanı Murat Arslanhan konuşmasında yapmış oldukları çalışmalarına değindi Arslanhan “İnşallah uzun yıllar böyle güzel anları paylaşırız. Neden güzel anları diyorum? Çünkü ben bir şeyden eminim benim yol arkadaşlarım hepsi yüreği kocaman, hepsi sevgi dolu, hepsi hırslı onların gönlünde engel yok bizde engel olmasak hiçbir problem olmayacak.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği ne yapıyor derseniz çok uzatmadan Yalova’da yerel çalışmaların yanında bir sürü aktivitelerimiz var ama en önemli şu an etken olduğumuz federasyon ve konfederasyon ayağımız,  Türkiye Sakatlar Konfederasyonunda etkin olarak görev almaktayız. Şuan hazırlanan ana yasa çalışmalarında etkin bir şekilde tek kelimede olsun katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz tabi bunu sizlerden aldığımız bilgi ve birikimle yapmaya çalışıyoruz.

2005’te sağ olsun o zaman Güldal Akşit peşine Nimet Çubukçuyla bir engelliler yasası çalışması yapmıştık. Şimdi Cemil Çiçek beyefendiyle ve Aile Bakanımız Fatma Şahinle de bir anayasa çalışması yapıyoruz. İnşallah en güzel bir şekilde pozitif ayrımcılığı aldık daha iyi hakları da alacağız porno diyorum ben. Yalova’da da çok güzel şeyler oluyor. Sağ olsun sayın valim çok duyarlı engelliler konusunda belediye başkanımızda çok duyarlı. Biz dernek olarak yol açıyoruz, engellilerin haklarını arıyoruz, onların önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz ve karanlıkta yürüyoruz. İyi ki varsınız iyi ki geldiniz gelin birlikte yürüyelim.” Dedi.

Editör: TE Bilişim