Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Cumartesi oynanan ve Galatasaray’ın lig zaferi ile sonuçlanan maçtan sonra yaşanan olaylar, BBC’de habere konu oldu. BBC, “gergin” derbiden sonra Fenerbahçeli taraftarların “ayaklandığı”nı belirttiği haberinde Fenerbahçe taraftarlarının polisle çatıştığını, sahayı işgal ettiğini, oyuncuların soyunma odalarına kaçtıklarını söyledi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Fenerbahçe taraftarları, derbiden sonra İstanbul’da ayaklandı” başlığını taşıyan haberinde “İstanbul’un futbol kulübü Perabet Fenerbahçe’nin yüzlerce tarafları, Türk polisi ile çatıştı ve lig galibinin belirlendiği maçın ardından sahayı işgal etti” dedi.

Stadta yaşananları, “Polis, Şükrü Şaraçoğlu stadında Galatasaray oyuncularını korumak için kalkanlarını kullandı. Polis, oyuncuların soyunma odalarına kaçarken taraftarları dağıtmak için gözyaşartıcı gaz kullandı” sözleri ile anlatan BBC, şiddetin gergin bir maçtan sonra patlak verdiğini de kaydetti.

 "POLİS ARAÇLARI ATEŞE VERİLDİ"

BBC, hakem maça son verdiğinde taraftarların plastik sandalyeleri kırarak polise ve Galatasaray oyuncularına attığını, şiddetin stadın dışında da devam ettiğini, Fenerbahçe taraftarların bir polis aracına taş attıklarını, çöp konteynerlerinin devrildiğini, dükkanların vitrin camlarının kırıldığını de belirtti.

“Kadıköyde de Fenerbahçe taraftarları, iki polis aracını devirerek ateşe verdi” de diyen BBC, Türkiye’nin başka bir yerinde de Galatasaray t-şörtü giyen 29 yaşındaki bir erkeğin bıçaklandığını da ifade etti. BBC haberinde geçmişte UEFA kupasını elde etmiş olan Galatasaray’ın 18’inci ligi kazanarak Fenerbahçe ile eşit duruma geldiğini vurgulanırken Galatasaray taraflarının ise takımlarının zaferini dans ederek ve bayrakları sallayarak kutladıklarına dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim