Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, bir dizi açılış ve temel atma programı için Yalova’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a eşlik etti. Dev yatırımların duyurulduğu programda ayrıca yeni mühendislik fakültesinin temel atma töreni de gerçekleşti.

Yalova Universitesi Yeni Muhendislik Fakulte Temel Atma Toren (1)5 üretim tesisinin ve 3 sosyal donatı projesinin açılışını yaparak, toplam yatırım tutarı 6 milyar lirayı aşan 20 fabrikanın ve 3 OSB sosyal donatı projesinin temelini atan Bakan Kacır, “Önümüzdeki dönemde Yalova’nın sanayide ve teknolojide başarı grafiğini daha yukarıya taşıyacak yatırımların önünü açmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yalova Universitesi Yeni Muhendislik Fakulte Temel Atma Toren (3)"Temelini attığımız Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’yle şehrimizde kamu, üniversite ve sanayi iş birliğini kuvvetlendirecek önemli bir hamleyi gerçekleştiriyoruz." diyen Bakan Kacır, mühendislik fakültemizde eğitim gören öğrencilerimizin artık üniversitede öğrendikleri teorik bilgileri bizzat sanayide uygulayarak pekiştirme imkânına sahip olacaklarını vurguladı.

Yalova Universitesi Yeni Muhendislik Fakulte Temel Atma Toren (4)İki projenin daha müjdesini veren Kacır, "Yalova’nın tüm okullarını TÜBİTAK kitaplarıyla hızla donatacağız. Bizim de desteklerimizle Yalova’yı hızla bir bilim merkezine kavuşturacağız." diye konuştu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Coşkuyla Kutlandı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Coşkuyla Kutlandı

Editör: Arda Yavuz