Geçtiğimiz Salı Günü Sayın Milli Eğitim Müdürü’müz Ahmet Yurtman ile tanışmak ve birkaç soru yöneltmek için randevu talebinde bulunuldu, sağ olsunlar bugün için uygun bir saat ayarlayıp bize geri dönüş yaptılar.

Fakat yanında ufak bir ekleme de yaparak; Milli Eğitim Müdürlüğü Makamına yapılacak bir ziyaret için Valilik Makamına dilekçe verilmesi gerektiği ve dilekçe içerisinde Milli Eğitim Müdürü’yle hangi konu veya konularda görüşüleceğini belirterek izin almamız istendi.

 

Nasıl bir durumdur?

Yapılmak istenen nedir?

Neyin önlemini almaktır anlayamadım?

 

Müdür Bey ile oturup makamını ilgilendirmeyecek sorular yöneltecek değiliz.

 

Yalova’da Fatih Projesi için somut başlangıçlar yapılmaya başlandı, gündemi yoran bir süt dağıtım projesi vardı ve pek bir açıklama yapılmadı, 4+4+4 sistemi için ne gibi hazırlıklar yapıldı, sorun yaşanmaması için velilere ne gibi önerileri olacaktı?

 

Makamını ve her aileyi ilgilendirecek sorular.

 

Bir siyasi liderle konuşuyormuş gibi farklı bir birimin müdürü hakkında yorum yapmasını isteyecek değiliz.

 

Bir devlet memuru olarak seçilmişlerle ilgili yorumlar yapmasını istemeyeceğiz.. (Gerçi bu konuda da biraz tereddütteyim, dün gazetemizde yayınlanan haberde AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan’a yaptığı ziyarette yaptığı “Meşruluğunu sağlamış bir liderden bahsediyoruz.” yorumu bana farklı konuları hatırlatıyor.)

 

Valilik Makamından alınacak izin söz konusu olduğunda, dilekçe vermekten ve onay almaktan vazgeçtik ama sindiremedim.

 

Sayın Milli Eğitim Müdürü, en yakın örnek o olduğu için onu yazıyorum AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan’a nezaket ziyaretinde bulunduğu gibi birçok etkinliğe ve davete katılıyor; spor organizasyonları, özel etkinlikler, seminerler, şölenler… bu tür etkinliklerin her birine katılabilmek için günler öncesinden Valilik Makamından dilekçeyle özel izin mi istiyor?

Yoksa bize özel bir durum mu?