Dr. Ali Daştan, “Yalova Gönüllü Meclisi, Sağlık ve Spor Komisyonunun 24.04.2012-30.04.2012 tarihleri arasında  başlatmış olduğu imza kampanyasında Yalova’da yapılan Sağlık Kompleksi binasına Acil Servis bölümü açılması ve Yalova Devlet Hastanesi’ne Onkoloji bölümü açılması talep edilmiştir. Bahçelievler Mahallesi’nde açılacak olan Yalova İli Sağlık Kompleksi yatırım programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, 112 Komuta Kontrol Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi olarak planlanmıştır.

2010 yılında yapımına başlanan Sağlık Kompleksi tamamlandığında da projeye uygun olarak hizmet verecektir. Acil servis bölümü açılabilmesi için  16/10/2009 tarih ve 27378 sayılı resmi gazetede yayımlanan Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğinin 4. Maddesinde; “Acil servis: Sağlık hizmeti sunan kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişiler tarafından kurulmuş yataklı sağlık tesisleri bünyesinde hizmet verir” ifadesi yer almaktadır.

Bu bağlamda yataklı tedavi hizmeti veren kurumlar bünyesinde olması gereken acil servis bölümü, yeni yapılan sağlık kompleksinde yataklı tedavi hizmeti verilmeyeceğinden bu binada acil servis hizmetleri sunulması mümkün değildir.Sağlık Bakanlığı, Hastane açılması ve hastane bünyesinde birim açılması hizmetlerini illerin nüfus yoğunluğu ve hastanelerin yatak kapasitelerini göz önünde bulundurarak belirlemektedir. İllerin nüfus yoğunluğuna göre de hastane yatak kapasiteleri belirlenmektedir.

Gerek ilimizin nüfus yoğunluğu gerekse hastanemizin yatak kapasitesinin onkoloji bölümü veya onkoloji hastanesi açılabilmesi için yeterli olmadığından Bakanlığımız tarafından planlanmamıştır. İlerideki dönemlerde yeterli nüfus yoğunluğu ve buna paralel hastane yatak kapasitesinin artması, ilimize üniversiteye bağlı tıp fakültesi ve tıp fakültesi hastanesini açılması durumunda onkoloji bölümü veya onkoloji hastanesi açılması planlanabilecektir.”diyerek yeni yapılacak tesisin halka hayırlı olmasını diledi. 

 

 

Editör: TE Bilişim