Emre Samanlı’yı Taşıdı Emre Samanlı’yı Taşıdı

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi(EBBL) Play-Off eleme turu ilk maçında Yalova Üniversitesi avantajı yakaladı. 90. Yıl Spor Salonunda D Grubu ikincisi Anadolu Asist takımını ağırlayan Bordo Turkuazlı ekibimiz rakibini 15 sayı farkla 89-74 mağlup etmeyi başardı. Bu eşleşmenin rövanş karşılaşması ise 11 Mayıs Cumartesi günü Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Salonunda oynanacak. Hedefini Türkiye Basketbol 2. Ligi(TB2L) olarak belirleyen temsilcimizde Melih Çetinkaya ve Mert Can Yılmam 19’ar, Yiğit Haşar 16,  Kerem Yaldız 14 ve Alp Cabir Özdamar’da 11 sayıyla serinin ilk maçındaki en etkili oyuncularımız arasında yer aldı. Eskişehir ekibinde ise Onur Tutkun attığı 36 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.
90. Yıl Spor Salonunda oynanan karşılaşmada Nihat Kara, Hasan Kamil Takınyalıoğlu ve İsmail Balpetek hakem üçlüsü düdük çaldı. Maça çok iyi başlayan Yalova Üniversitesi ilk 10 dakikada 24 sayı üretip rakibine sadece 11 sayı şansı tanıdı. 
Yalova Universitesi Erkek Basketbol Ebbl Play Off Tur Anadolu Asist Mac Seri Galibiyet (4)İkinci çeyrek oldukça gergin geçti. Temsilcimiz bu periyotta 17 sayı üretirken potasında 29 sayı gördü. Ancak Yalova Üniversitesi devre arasına 1 sayılık avantajla 41-40 önde girdi. Üçüncü çeyreği Yiğit Haşar ve Mert Can Yılmam’ın öncülüğünde domine eden Bordo Turkuazlı ekibimiz skoru 66-58’e getirdi. Final periyotunda ise faul düdükleri adeta havada uçuştu. Yalova ekibinde Tunç Yıldız bitime 06:55 kala gördüğü iki teknik faul sonrasında oyun dışı kaldı. Bitime 3 dakika kala Anadolu Asist’te Halil Küçükkaya beş faulle maça noktayı koydu. Son bölümlerde etkili olan Yalova Üniversitesi maçı 89-74’lük skorla kazanmayı başardı.

Yalova Universitesi Erkek Basketbol Ebbl Play Off Tur Anadolu Asist Mac Seri Galibiyet (3)Yalova Universitesi Erkek Basketbol Ebbl Play Off Tur Anadolu Asist Mac Seri Galibiyet (1)Yalova Universitesi Erkek Basketbol Ebbl Play Off Tur Anadolu Asist Mac Seri Galibiyet (2)

Editör: Arda Yavuz