Muhalefetin katılmadığı seçimde tek aday olarak gösterilen Ali Rıza Alkış, AKP’li 8 meclis üyesinin oylarıyla başkanlığa seçildi. Vali Civelek’in de kararı onaylaması halinde, muhalefet üyelerinin mahkemeye giderek kararın iptalini istemesi bekleniyor.

MURAT KAYA BAŞKANLIK ETTİ

Murat Kaya’nın oturum başkanlığını yaptığı seçim öncesinde, seçimle ilgili tek gündem maddesi okundu. Seçime gerekçe olarak, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin hazırladığı ve Atalay Beştaş hakkında soruşturma izni isteyen rapora istinaden, AKP’li Hasan Nergiz’in kazandığı, Valilik Seçim Komisyonu kararının iptali dolayısıyla Yalova Valiliği’nin İl Genel Meclisi’ne 3 Mayıs 2012 tarihinde, 3 gün içinde seçim yapılmasını talep eden yazısı gösterildi. 8 AKP’li üyenin 8’inin de oylarıyla Meclis Başkanlığı’na seçilen Ali Rıza Alkış ise, yaptığı konuşmada, başkanlık seçimi sürecinin tamamlandığını dile getirerek, “Sorumluluğumun bilincindeyim. Atanmış seçilmiş ikilemine düşmeden ve yapacağımız bütün çalışmalarda bu meclisin iradesini hakim kılmak suretiyle bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

ALKIŞ, “SORUMLULUĞUMUN BİLİNCİNDEYİM”

Alkış, “4 Nisan 2011 tarihinde yapılmış olan başkanlık divanı seçimleri, bu gün toplanarak yapmış olduğumuz bu seçimde tamamlanmış bulunmaktadır. Şimdi biliyorsunuz ki mahkemenin başkanlık seçimini iptal etmesi nedeniyle 5302 sayılı kanunu 11. Maddesine göre başkanlık divanı üç gün içerisinde seçilmesi gerekiyordu. Başkanlık seçiminin iptal edilmesi nedeniyle başkanlık divanı henüz teşekkül ettirilmemiş idi. Bu toplantıyla bu süreci tamamlamış bulunuyoruz.

Değerli meclis üyeleri İl Genel Meclisine seçilmekle üstlenmiş olduğum sorumluluğun bilincindeyim. Tam bir tarafsızlık içerisinde meclisi idare etmeye gayret edeceğimde herkesin emin olmasını istiyorum. Atanmış seçilmiş ikilemine düşmeden ve yapacağımız bütün çalışmalarda bu meclisin iradesini hakim kılmak suretiyle bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Bu süreç içerisinde yapacağınız ikaz ve uyarılar benim için çok önemli olacaktır. Çıkmış olduğumuz bu hizmet yarışında Rabbimin bizleri mahcup etmemesini temenni ediyorum. Ve beni bu göreve layık gören meclisimize ve bu toplantıya katılmak suretiyle bu sürece katkıda bulunan siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum meclisi saygıyla selamlıyorum” dedi.
                                                                                    

MUHALEFET MAHKEMEYE HAZIRLANIYOR

İl Genel Meclisi’ndeki seçime katılmayan muhalefet üyeleri ise başta Atalay Beştaş ve Bahar Doğan olmak üzere seçimi mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. CHP’li Meclis Üyesi Bahar Doğan, seçimin ertesi günü yaptığı açıklamada, meclis toplantısının da, başkanlık seçiminin de mevzuata aykırı olduğunu söyledi. Doğan, toplantı gündemi, günü ve saatinin kendisine bildirilmediğini, özellikle gizli tutularak toplantının Maksibet AKP’nin göstereceği İl Genel Meclisi Başkanı adayının kazanabileceği şekle getirildiğini savundu. Önemli olanın alınan kararların kanun ve yönetmeliğe uygunluğu olduğunu belirten Doğan, “Toplantı ve seçim kararı, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu 12’inci, 11’inci ve 9’uncu maddelerine açık seçik aykırılık içeriyor. Yalova Valiliği’nin, alınan kararı iade etmesini isteyeceğim, etmezse mahkeme açacağım” dedi.


Editör: TE Bilişim