Sugören'de dostluk bağlarını güçlendirerek, köylüler arasında dayanışmayı sağlamayı ve yoğun iş temposundan sıkılan Sugörenlilerin motivasyonunu arttırmayı amaçlayan ve bu yıl SUGEM organizasyonuyla beşinci kez düzenlenen Şehit Mustafa İnan Halı saha Turnuvası Arena77 Halı Sahada oynanan final maçıyla son buldu.

Finalde rakibi Kırmızı Şeytanları 7-1 gibi farklı skorla mağlup eden Kungirikspor kupayı kaldıran ekip oldu.

Finale Yoğun Katılım

Turnuvanın finalini Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, Yalova'nın tanınmış simalarından Halil İbrahim Büyükgümüş, AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, İETT Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Ocak, İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Özçelik, Yusuf Deniz İnan, Ahmet Taşçı, Rıdvan Öztoprak ve Sugören Köyü Muhtarı M.Osman KARATAŞ başta olmak üzere kalabalık bir seyirci topluluğu takip etti.

Kungirik gol şov yaptı

Son üç senedir turnuvada finale kalma başarısı gösteren ancak bir türlü şampiyonluğa uzanamayan Kungirikspor bu sene şeytanın bacağını kırmaya başardı. Turnuvada finale kadar namağlup gelmeyi başaran ve grupta daha önce devirdiği Kırmızı Şeytanlar karşısına da şampiyonluk için çıkan Kungirikler, maçın hemen başında Yakup Özhan'ın kafasından bulduğu golle rakibinin gardını düşürmeyi başardı ve oyunu kontrolü altına aldı. Defansta Bilal-Erhan ikilisinin başarılı oyunu ileride Kerim'in oyunu yönlendirmesi ve Orhan'ın golleriyle adım adım şampiyonluğa yürüyen Kungirikspor, devreyi 3-0 önde kapadı. İkinci yarıya da golle başlayan ve rahatlayan Kungirikler'de başarılı oyunuyla alkış toplayan tecrübeli isim İsmail Başaran yerini Mustafa Başaran'a bırakırken, son yirmi dakikada kenarı gelen Yavuz Yalçın da Alperen Başaran'la yer değiştirdi. Kan değişiklikleriyle oyuna ivme kazandıran bu dakikalarda Kerim Öztoprak'la bir de penaltı kaçıran Kungirikler maçtan, 7-1 galibiyetle ayrılarak üçüncü kez çıktıkları finalden bu kez kupayla ayrılmasını bildiler ve maç sonunda haklı sevinçlerini yaşadılar.

Coşkun "Sugören diğer köylere de örnek olmalı"

Kupa töreni öncesinde bir konuşma yapan Vekil Coşkun, Sugörenli gençlerin birlik ve beraberliğinin önemini vurgulayarak, Sugören'in yaptıklarıyla her zaman dikkat çektiğini, Sugören'in bu organizasyonlarının diğer köylere de örnek olması gerektiğini ifade ederken, Sugören'in köy mü, kasaba mı şehir mi olduğunu kimsenin anlayamadığını dile getirdi. Sugören'in önemli isimler yetiştirdiğini, gençlerin birlik beraberliğinin ileride de Sugören'den önemli isimlerin çıkmasını sağlayacağını, daha önemli görevlerde de Sugörenli isimleri görmeyi umduğunu söyleyen Temel Coşkun, organizasyonda emeği geçenlere ve maçlara renk katan taraftara teşekkürlerini sunarken, turnuvaya Şehit Mustafa İnan isminin verilmesinin de çok anlamlı olduğunu belirterek, merhuma bir kez daha Allah'tan rahmet diledi. Turnuva ile ilgili haberi kendi sosyal paylaşım sitesinden de paylaşan Milletvekili Coşkun "Sugören gençleri başarılı organizasyonlara imza attıkça ben hep destekçileri olacağım" dedi.

Kupa Töreni Coşkulu Geçti

Takımlara madalyalarını Halil İbrahim Büyükgümüş, Hasan Soygüzel ve Muhtar M.Osman Karataş takdim ederken şampiyon Kungirikspor'a şampiyonluk kupasını Temel Coşkun, Mustafa Ocak ve Muhtar M.Osman Karataş birlikte verdiler. Takım kaptanları Yavuz YALÇIN ve Erhan TAŞÇI'nın ellerinde yükselen kupa sonrası Kungirikspor'lu futbolcuların sevinçleri görülmeye değerdi. Kupa töreni sonrası soyunma odasında da sevince devam eden Kungirikspor sponsoru Sugören SÜT'ün destekleriyle maçın ve şampiyonluğun öyküsü hazırlamak için profesyonel bir ekibe maçın her anını ve kupa törenini kaydettirdi. Maçın ve Şampiyonluğun öyküsünün önümüzdeki günlerde Sugören.NET tarafından yayınlanacağı duyuruldu.

Editör: TE Bilişim