9 Mayıs Çarşamba günü Ahmet Saraç sahasında oynanan yarı final müsabakaları sonrasında Emniyet Müdürlüğü ile Yalova Üniversitesi takımları finale kalan takımlar olmuşlardı.

Grup müsabakalarında da aynı grupta yer alan iki takımın zevkli ve çekişmeli mücadelesinden gülen taraf penaltı atışları sonrasında 4-1 bahisol galip gelen Yalova Üniversitesi şampiyonluğunu ilan etti. Ahmet Saraç sahasında oynanan final müsabakasını Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, SGK İl Müdürü Ali Gencer, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetli izledi. Final müsabakası öncesinde 3.’lük, 4.’lük müsabakasında SGK ile İl Jandarma Komutanlığı takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf İl Jandarma Komutanlığı takımı oldu.

Ahmet, Ferhat ve Oktay’ın ayağından bulduğu gollerle İl Jandarma Komutanlığı ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. Ancak ikinci yarıda toparlanan ve üstün bir oyun sergileyen SGK takımı Bülent ve Haris ile gollere cevap vererek skoru 3-2’ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca müsabakayı İl Jandarma Komutanlığı 3-2 kazanarak turnuvayı 3. Sırada noktaladı. Turnuvada 3. Olan İl Jandarma Komutanlığı’na kupasını SGK İl Müdürü Ali Gencer’in elinden alırken 4. Olan SGK takımına ise plaketini SGK İl Müdür Yardımcısı Birsen Okutan Demiröz verdi.

“Final nefesleri kesti”

Nefesleri kesen müsabakasında ilk yarıda her iki takımda başa baş bir oyun sergiledi. İki takımda geliştirdiği ataklardan gol bulamayınca ilk yarı golsüz 0-0’lık sonuçla sona erdi. İkinci yarıda ise geçen senenin şampiyonu Emniyet Müdürlüğü oyuna ağırlığını koydu. Ancak bu yarıda da gol sesi çıkmayınca müsabaka 0-0’lık skorla sonuçlandı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltı atışlarında Yalova Üniversitesi 4 penaltıyı gole çevirirken Emniyet Müdürlüğü 1 gol bulunca şampiyon Yalova Üniversitesi oldu.

Final müsabakası sonrasında kupa törenine geçilirken, turnuvanın en centilmen oyuncusu Asım Ceylan’a plaketini SGK İl Müdür Yardımcısı Hasan Demiröz verirken turnuvaya katılan diğer takımlara ise plaket verildi.

Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Geleneksel 3. Kamu Kurumlar arası futbol turnuvasında 2. Olan Emniyet Müdürlüğü’ne kupasını Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu verirken penaltılar sonrasında şampiyon olan Yalova Üniversitesi futbol takımı oyuncuları ise kupasını Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız’ın elinden alarak doyasıya kutladılar.

Editör: TE Bilişim