Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenen Duran Koçak U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Termal Belediyespor Kadın Güreş Takımı şampiyon oldu.

Konya Karatay Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kıyasıya mücadelelere sahne olan şampiyonada Termal Belediyespor'un güreşçileri, 53, 57, 62, 68 ve 76 kilolarda kürsü yaparak madalyaları adeta silip süpürdü.

Yalova Termal Belediyesi takım halinde Türkiye Şampiyonu olurken, ikinci MKE Ankaragücü Astor Şarj, üçüncü sırada ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi yer aldı. Termal Belediyespor’da 53 Kilogram Şevval Çayır, 57 Kilogram Emine Çakmak birinci, 62 Kilogram Dilan, 76 kilogramda Elmira Yasin ikinci ve 68 kilogramda ise Buse Kılar 3. Oldu.

Şevval, Tuba ve Sevim Avrupa Şampiyonası’nda Madalya Arayacak Şevval, Tuba ve Sevim Avrupa Şampiyonası’nda Madalya Arayacak

Bu şampiyonluk ile Termal Belediyespor, kadın güreşindeki hakimiyetini bir kez daha kanıtlamış oldu. Kadın güreş takımını ilk kutlayan isim ise Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar oldu. Kadın güreşinde çok önemli başarılara imza atan Termal Belediyespor’un bundan sonra da ulusal ve uluslararası platformlarda başarısını sürdüreceğini ifade eden Acar, “Biz de Termal Belediyesi olarak ata sporumuz güreşe elimizden gelen desteği sunmayı sürdüreceğiz. Kadın güreş takımındaki sporcu kardeşlerimizi ve teknik kadroyu yürekten kutluyorum” dedi.

Yalova Termal Belediyespor Kadin Gures Konya U23 Turnuva (8)Yalova Termal Belediyespor Kadin Gures Konya U23 Turnuva (7)Yalova Termal Belediyespor Kadin Gures Konya U23 Turnuva (6)Yalova Termal Belediyespor Kadin Gures Konya U23 Turnuva (5)Yalova Termal Belediyespor Kadin Gures Konya U23 Turnuva (4)Yalova Termal Belediyespor Kadin Gures Konya U23 Turnuva (3)Yalova Termal Belediyespor Kadin Gures Konya U23 Turnuva (2)

Editör: Arda Yavuz